Rize'de Amatör Spor Kulüplerine 1 Milyon 139 Bin Lira Yardım Yapıldı

Rize'de Amatör Spor Kulüplerine 1 Milyon 139 Bin Lira Yardım Yapıldı
Gençlik ve Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından amatör kulüplere maddi ve malzeme yardımı yapılması için düzenlenen törene katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Amatör kulüplerin yöneticileri, sokaktaki çocukları uyuşturucudan, içkiden, kötü alışkanlıklardan kurtarıp, sahalara getiren, onlara bir kişilik kazandıran, topluma kazandıran birer kahramandır." dedi.

Bak, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından amatör kulüplere maddi ve malzeme yardımı yapılması için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de amatör sporlara 100 milyon liranın üzerinde yardım yaptıklarını belirtti.

osman-askin-bak-rizede-(4)-014.jpg

Bakan Bak, Türkiye'de her ilçeye gençlik merkezi yapılması için çalışma başlattıklarını, Rize'de de aynı çalışmaların sürdüğünü, Rize'deki amatör futbol sahasının ihale tarihinin belirlendiğini söyledi.

Türkiye'de amatör spora en büyük yardımın Recep Tayyip Erdoğan döneminde başladığını ve yapıldığını ifade eden Bak, amatör sporu bildiklerini, soyunma odalarından, çamur sahalardan geldiklerini ifade etti.

Türkiye'nin her yerinde yatırım yaptıklarına değinen Bak, "Spor Toto, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin birçok yerinde büyüklü küçüklü 4 bin halı saha yaptı. En son 17 tanesini Rize'de yaparak hizmete açtık. Amatöre destek artarak devam ediyor. Amatör kulüplerin yöneticileri sokaktaki çocukları uyuşturucudan, içkiden, kötü alışkanlıklardan kurtarıp sahalara getiren, onlara bir kişilik kazandıran, topluma kazandıran birer kahramandır." diye konuştu.

osman-askin-bak-rizede-(5)-012.jpg

Türkiye'de Rafting Federasyonunu, Gelişmekte Olan Spor Federasyonundan ayırarak bağımsız hale getirdiklerine değinen Bak, "Ardeşen Fırtına Vadisi'ni dünyanın sayılı rafting alanlarından yapacağız. Bir hukuki sorunu var. Çözülmesinin ardından büyük organizasyonların yapılacağı rafting tesisi yapacağız. Bölgemiz doğa sporları ekseninde gelişiyor." ifadelerini kullandı.

En büyük görevlerinden birinin gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması olduğuna değinen Bak, bu nedenle amatör spor kulüplerinin sayısının artırıldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından amatör spor kulüplerine destek veren kişilere plaket verildi. Kulüp temsilcilerine malzemeleri teslim edildi. 

Yardımların dağıtılması ile kulüplere toplamda 1 milyon 139 bin lira yardım yapılmış olacak.

osman-askin-bak-rizede-(1)-019.jpgosman-askin-bak-rizede-(2)-013.jpgosman-askin-bak-rizede-(3)-016.jpgosman-askin-bak-rizede-(6)-006.jpg

osman-askin-bak-rizede-(7)-003.jpgosman-askin-bak-rizede-(9)-003.jpgosman-askin-bak-rizede-(10)-002.jpgosman-askin-bak-rizede-(8)-002.jpg

rizede-amator-spor-kuluplerine-1-milyon-139-bin-lira-yardim-yapildi.jpg