Rize'de Ambulans Şoförü Boğulan Genci Kurtardı

Rize'de Ambulans Şoförü Boğulan Genci Kurtardı
Rize'de, serinlemek için denize giren genci olay yerine ilk ulaşan 112 acil servis ekibinde görevli ambulans şoförü kurtardı.

Merkeze bağlı Fener Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde 22 yaşındaki Şerif Başar, serinlemek için denize girdi. Çevredeki vatandaşlar gencin, denizde batıp çıktığını görünce 112 acil servis hattından yardım istedi.

Olay yerine yönlendirilen İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Merkez 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görevli personellerden ambulans şoförü olan Yakup Kopuz, gencin denizde çırpındığını görünce kıyafetleriyle beraber denize girdi ve Şerif Başarı'ı denizden çıkarmayı başardı. 

Olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Başar, yine kendisini denizden çıkaran ambulans şoförü kullandığı ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

-"Her hastaya kendi yakınımızdan da daha yakın bakıyoruz"

rizede-ambulans-soforu-bogulan-genci-kurtardi2.jpg

Ambulans şoförü Yakup Kopuz, yaptığı açıklamada, "Ekip olarak olay yerine gittiğimizde suyun üzerinde kimsenin olmadığını fark ettik. Orada bulunan vatandaşlarla beraber boğulan gencin yerini tespit etmeye çalıştık. Ondan sonra zaman kaybetmeden hemen suya girdim. Yaklaşık 3 metre derinlikte bulunuyordu. Tek dalışta çıkardım. Akabinde boğulan gence olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansımıza, ordan da en yakın hastaneye götürdük" dedi.

Boğulan gence ulaştığında kendinde olmadığını ve bilincinin kapalı olduğunu söyleyen Kopuz, şöyle devame etti:"Oraya gittiğimizde çevredeki vatandaşlar çok telaşlıydı. İyi yüzme bilen kimse de yoktu. Cesaret edemediler. Ama ben kaybolan birini kurtarmak için o an hiç birşey düşünmeden direk suya atladım. O an başka birşey düşünme şansın yok. İyi yüzme bilmemin cesaretiyle boğulan genci kurtarmak için denize girdim. Olay yerine ekip olarak da çok erken varmamınızın da çok etkisi oldu. Çünkü çocuk en fazla 5- 6 dakika kaldı diye tahmin ediyorum. Biz hastaneye ulaştırdıktan sonra kendine gelmişti. Tedavisine devam ediliyor. İnşallah tam anlamıyla sağlığına kavuşur. Allah yardımcısı olsun"

Kopuz,  "Biz 112 personelleri olarak her çıktığımız vakayı kendi yakınımızdan bile daha yakın düşünerek hareket ediyoruz. Gittiğimiz her vakaya bu gözle bakıyoruz. Bu şartlar altında yardıma muhtaç insanlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

-"Yakup abimizle gurur duyduk"

Olay yerine giden sağlık personellerinden Güldane Beyazıt da, "Boğulma vakasıyla hemen olay yerine gittik. Çevredeki vatandaşlar çocuğu bulamadıklarını söylediler. Şoförümüz nerede boğulduğunu sordu ve  bunun üzerine hemen denize atladı. Çok kısa sürede çocuğu çıkardı" dedi.

Beyazıt, "Şoförümüz yakup abiyle gurur duyduk. Ben bir an yakup abiyi suyun üstünde göremediğim için onun da boğulduğunu sanarak çok korktum. Suyun içine daldığını zaman birşey göremedik. Daha sonra yakup abinin çocukla beraber suyun üstüne çıktığını görünce çok mutlu olduk. Bunun üzerine hemen çocuğu alıp en yakın hastaneye sevk etmek için zamana karşı yarıştık. Ambulansta ilk müdahalesini yaptıktan sonra en yakın hastaneye sevkini sağladık. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur" diye konuştu.

rizede-ambulans-soforu-bogulan-genci-kurtardi1.jpg

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, Örnek bir davranış gösteren başta şoförümüz olmak üzere sağlık ekibine teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Cefakar ve vefakar 112 çalışanımız vicdanı sorumlulukla bir an bile tereddüt etmeden genç kardeşimizin hayatını kurtarmak için denize atladı. Ekiplerimiz gece gündüz, kar, çamur, yağmur demeden vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini verebilmek için insan üstü çaba göstererek çalışıyorlar. Tüm sağlık çalışanları olarak vatandaşlarımıza her türlü olumsuzluğa rağmen sağlık hizmetini sunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz"

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Ambulans Şoförünün Boğulmaktan Kurtardığı Genç Öldü