Rize'de Anmalı Türkü Gecesi

Rize'de Anmalı Türkü Gecesi
Rize'de Bozkırın tezenesi Ünlü sanatçı Neşet Ertaş'ın hem saz hem de söz ile anılacağı buram buram türkü gecesi düzenlenecek.

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği ile Çağdaş Ritm Derneğinin birlikte düzenlediği;  "Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi‘‘ 2 Şubat 2013 Cumartesi günü saat 19:00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde muhteşem bir konserle gerçekleşecek.

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği yönetim kurulu başkanı Hülya Cerrahoğlu yaptığı açıklamada, ''Derneğimizin kurulduğu 2007 yılından bu yana Rize için yapmış olduğumuz sanatsal ve kültürel faaliyetlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. İstanbul‘da faaliyet gösteren kardeş derneğimiz Çağdaş Ritim Derneği ile kültürel bir dayanışmaya girerek büyük üstadı kendi türkülerinden oluşan bir konserle anma gecesi düzenledik. Bu bağlamda bozlak sesli sanatçı Gülay Arslan‘ı Rize’ye getiriyoruz. Düzenlediğimiz anma gecesinde slayt gösterimiyle Neşet Ertaş belgeselinden de kesitler sunulacaktır. Sunucu Birsen Ertan geceyi üstadın şiirleriyle renklendirip ayrıca kendisiyle yapmış olduğu röportajı da seyirciyle paylaşacak. Bozkırın tezenesini hem saz hem de söz ile anacağımız buram buram türkü gecesine tüm türkü sevenleri bekliyoruz. Gecenin biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezinden temin edilebilir‘‘ dedi.