Rize'de Anne, Baba ve Öğrencilere Müjdeli Haber !

Rize'de Anne, Baba ve Öğrencilere Müjdeli Haber !
Şahika Eğitim Kurumlarına ait okulların FETÖ operasyonu kapsamında devlete devredilmesiyle Gündoğdu’daki Salih Kalkavan İlköğretim Okulu’nun 15 Temmuz Şehitler İmamhatip Ortaokulu’na dönüştürülmesi sonucu yeni açılan imamhatip okuluna kayıtlar da başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında devlete devredilen Rize Gündoğdu’daki Salih Kalkavan İlköğretim Okulu’nun 15 Temmuz Şehitler İmamhatip Ortaokulu’na dönüştürülmesinin ardından okula kayıt alımları başladı. Rize’de farklı bölgelerde yer alan imamhatip ortaokullarında eğitim gören öğrenciler de istedikleri takdirde nakillerini bu okula aldırabilecek.

Kayıtların devam ettiği 15 Temmuz Şehitler İmamhatip Ortaokulunda 2016-2017 eğitim öğretim yılında tüm sınıflarda eğitim ve öğretime başlayacak. Okulun bulunduğu Gündoğdu ve çevresinde ikamet etmesine rağmen Rize’deki diğer imamhatip ortaokullarda bulunan öğrenciler de istedikleri takdirde nakillerini bu okula aldırabilecek.

15 Temmuz Şehitler İmamhatip Ortaokulu ile birlikte Rize Merkezde İmamhatip Ortaokulu sayısı 5’e yükselirken, tüm okullarda kayıtlar ve nakil işlemleri devam ediyor ve bu okullarda yer alan öğrenciler istedikleri taktirde ikamet ettikleri okula en yakın okula nakillerini aldırabilecek.

RİZE MERKEZDE YER ALAN İMAMHATİP ORTAOKULLARI ŞÖYLE:

 1 – 15 Temmuz Şehitler İmamhatip Ortaokulu (Gündoğdu’daki Eski Şahika)

2- Mahmud Celaleddin Ökten İmamhatip Ortaokulu (Eski Fener Lisesi)

3- Hasan Sağır İmamhatip Ortaokulu (Dosma Bölgesi)

4- Rize İmamhatip Ortaokulu (Eski Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu)

5- Şehit Onur Kılıç İmamhatip Ortaokulu (RTEÜ İlahiyat Fakültesi olarak kullanılan ve Müftü Mahallesi’nde yer alan okul)