Rize'de “Anti Erdoğancı” Cephe

Rize'de “Anti Erdoğancı” Cephe
SP’nin fikirlerini benimsemeyip yine SP'den aday olan Mehmet Bekaroğlu’nun oluşturduğu Belediye Meclis Aday Listesindeki isimlerin...

Saadet Partisi (SP)’nin fikirlerini benimsemeyip yine SP'den aday olan Mehmet Bekaroğlu’nun oluşturduğu Belediye Meclis Aday Listesindeki isimlerin büyük bölümünün kendini ‘Anti Erdoğancı’ olarak tanımlaması SP Tabanını ikiye bölerken bu duruma Rize Kamuoyu da tepki gösterdi.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun’un açıklamaları ile başlayan ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar’ın ‘Önce partisine hakim olsun, partisini başkalarına kiraya vermesin.’ şeklindeki açıklamaları ile devam eden tartışmalara Saadet Partisi tabanının tepkili olduğu öğrenildi.  

Milli görüş çizgisi üzerinden devam eden tartışmaya AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar ‘Partisini kiraya verenler bize milli görüşcülük taslayamaz’ derken Saadet Partisi tabanı bu duruma karşı tepkisini yüksek sesle dile getirmeye başladı.

SP belediye başkan adayı Mehmet Bekaroğlu’nun  ‘Saadet Partisi’nin fikirlerini bütünüyle benimsemiyorum’  şeklindeki açıklaması SP tabanında rahatsızlığa neden olurken belediye meclis üye aday listesindeki kişilerin büyük bölümünün kendini sadece ‘anti Erdoğancı’ olarak tanımlaması tabandaki tepkilerin artmasına neden oldu.

Vatandaşlar “Hem milli görüş üzerinden siyaset yapacaksınız hem de milli görüş ile uzaktan yakından ilgisi olmayan kişileri meclis üyesi adayı yapacaksınız. Bu kişilerin tek ortak yanları Tayyip Erdoğan’a karşı olan nefretleridir. Bu insanların buluşma noktası olarak Saadet Partisi’nin seçilmesi siyasi talihsizliktir.” şeklinde konuşarak yaşanan sürece tepkilerini belirttiler.