Rize'de Arakan Katliamı Konulu Fotoğraf Sergisi

Rize'de Arakan Katliamı Konulu Fotoğraf Sergisi
Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği (GÜL-DER) Rize’de düzenlediği 'Arakan' konulu fotoğraf sergisi ile Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşanan müslümanların yaşadığı zulüme dikkat çekti.

GÜL-DER tarafından Rize’de Atatürk Caddesi’nde, Arakanlı Müslümanların yaşadıkları zulmü konu eden bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Arakan’da çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi ilgi gördü.

Sergi ile ilgili değerlendirme yapan GÜL-DER Başkanı Mehmet Ali Karakoyun, dünyanın Arakan’da yaşanan vahşete seyirci kaldığını belirterek, “Bir film izler gibi dünyanın sessiz kaldığı Arakan’daki vahşet kuşkusuz hepimizin içini acıtmaktadır.

sa.20120811140001.jpgHer fırsatta eşitlik ve insani değerlerden dem vuran gelişmiş ülkelerin Arakan’da işkence altındaki çocukların yardım çığlıklarını duymazlıktan gelmesi manidardır. Ülkemizde bazı sivil toplum kuruluşlarının yardım eli uzatmak için harekete geçmesi sevindirici gelişme olarak kabul edilse de yeterli değildir. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı, dünyanın pek çok noktasında açlık, susuzluk ve daha birçok sıkıntıyla uğraşan Müslüman kardeşlerimizi anlamamız açısından bir fırsattır. Hemen yanı başımızda Suriye’de yaşanan hadiseler ortada. Yaşlı, genç, kadın, çocuk kısacası binlerce insan yaşamını yitiriyor. Geride kalanlar da sefalet içinde hayata tutunmaya çalışıyor. Rengi değişmeyen acı ülkemizde ise terör olarak karşımıza çıkıyor. Yıllardır birlik ve beraberliğimizi bozma hesabı ile gerçekleştirilen hain saldırılar fidanlarımıza şahadet şerbeti içiriyor. Son günlerde artan terörist eylemlerle yine İçimiz yanıyor, ocaklarımız sönüyor. Lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

gulderden-arakan-fotograf-sergisi.jpg