Rize'de ASKOM Toplantısı Yapıldı

Rize'de ASKOM Toplantısı Yapıldı
Rize'de, Acil Servisler Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Toplantısı gerçekleştirildi.

Rize Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Rize Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Tekin Kızılhan, il genelindeki resmi ve özel hastanelerin yöneticileri ve acil servis sorumlu doktorları ile idareciler katıldı.

rizede-askom-toplantisi-yapildi-1.jpg

Tepe, toplantıda yaptığı konuşmada, il genelindeki hastanelerin acil servisleri ile ambulans servisi arasındaki koordinasyon ve hizmet standartlarının belirlenmesi, yükseltilmesi, vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek için koordinasyonun artırılması gerektiğini belirtti.

rizede-askom-toplantisi-yapildi-3.jpg

Hiç bir hastanın mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Tepe, şöyle devam etti: ''Çalıştığımız alanda her saniyenin önemi çok büyük. Bu bilinçle zaman kaybı yaşamadan en doğru kararı en kısa sürede vererek hareket etmeliyiz. İlimizde iki donanımlı hastane mevcut. Hastalarımızın bu hastanelere sevkini sağlamak zorundayız. Servis eksikliği ve acil durum nedeniyle hastanın sevki söz konusu olacaksa gerekli girişimlerin ardından sevkler gerçekleştirilmelidir.''

Toplantıda hizmet kalitesinin artırılması için çeşitli kararlar alındı.

rizede-askom-toplantisi-yapildi-2.jpg

rizede-askom-toplantisi-yapildi-4.jpg