Rize’de Ata Tohumunda İzdiham

Rize’de Ata Tohumunda İzdiham
Rize Belediyesi tarafından 5 milyon adet ata tohumunun ücretsiz olarak dağıtımının gerçekleştirileceğinin duyurulmasıyla tohum dağıtımında izdiham yaşandı. İzdiham nedeniyle 5 dakika içinde tohumlar bitince tohum alamayan vatandaşlar tepki gösterdi.

Rize Belediyesi tarafından Tuzcuoğlu Memişağa Parkında ücretsiz ata tohumu dağıtımı etkinliği düzenlendi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize Milletvekili Adayı Yılmaz Katmer, Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan da etkinliğe katılarak vatandaşlara ata tohumu dağıtımında bulundu.

Rize Belediyesinin seralarında yetiştirdiği salatalık, lahana, biber, patlıcan, mısır, kabak, pazı, domates bir deste halinde paketlenerek vatandaşlara dağıtıldı. Her paket 250-500 adet arası ata tohumdan oluşurken vatandaşların tohumlara ilgisi yoğun oldu. Düzenlenen etkinlikte halkın talebi fazla oldu. İzdihamın önüne geçebilmek için barikatlar kurulsa da erkenden tohum almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Hal böyle olunca korkulan izdiham yaşandı ve izdihama dönen tohum dağıtımında 5 dakika içinde tohumlar bitince tohum alamayan vatandaşlar görevlilere tepki gösterdi. Tohum almak isteyen vatandaşları sıraya geçirmek isteyen görevliler ise zorluk yaşadı.

Törende açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, ata tohumu dağıtımında müthiş bir teveccühle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu ilgi alaka olduktan sonra önümüzdeki yıllarda daha fazla sayıda ata tohumu dağıtımında bulunacaklarını kaydederek, "Dağıtılanlar 100 yıllık, 200 yıllık değişik ilçelerimizden mısırdan diğer tohumlara kadar eski tohumlarımız. Bunun en önemli özelliği piyasadan aldığımız hibrit tohumu ektiğimizde bir dahaki yıl yenisini alıp ekmemiz gerekiyor. Bu tohumlar öyle değil. Bunu sizde ektiğiniz zaman gelecek yıl komşularınıza dağıtabilirsiniz. Onun için bunları devam ettirmek lazım ve bu tohumları gelecek nesillere aktarmak lazım" dedi.

Belediye Başkanı Metin, 5 milyon civarında bir ata tohumu dağıtımı gerçekleştireceklerini belirterek tohumların Rize Belediyesi seralarında yetiştirildiğini belirtti.

Başkan Metin önümüzdeki günlerde fide dağıtımı da gerçekleştireceklerini kaydetti.

rize-belediyesi-tarafindan-5-milyon-adet-ata-tohumu-vatandaslara-dagitimi-gerceklestirildi-1.jpg

rize-belediyesi-tarafindan-5-milyon-adet-ata-tohumu-vatandaslara-dagitimi-gerceklestirildi-26.jpg

rize-belediyesi-tarafindan-5-milyon-adet-ata-tohumu-vatandaslara-dagitimi-gerceklestirildi-23.jpg

rize-belediyesi-tarafindan-5-milyon-adet-ata-tohumu-vatandaslara-dagitimi-gerceklestirildi-14.jpg

rize-belediyesi-tarafindan-5-milyon-adet-ata-tohumu-vatandaslara-dagitimi-gerceklestirildi-24.jpg

rize-belediyesi-tarafindan-5-milyon-adet-ata-tohumu-vatandaslara-dagitimi-gerceklestirildi-10.jpg

rize-belediyesi-tarafindan-5-milyon-adet-ata-tohumu-vatandaslara-dagitimi-gerceklestirildi-20.jpg

rize-belediyesi-tarafindan-5-milyon-adet-ata-tohumu-vatandaslara-dagitimi-gerceklestirildi-11.jpg

rizede-ata-tohumunda-izdiham-1.jpg

rizede-ata-tohumunda-izdiham-2.jpg

rizede-ata-tohumunda-izdiham-3.jpg

rizede-ata-tohumunda-izdiham-4.jpg

rizede-ata-tohumunda-izdiham-5.jpg

rizede-ata-tohumunda-izdiham-6.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı / İHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum