Rize'de ATM'ye Düzenek Yerleştirdiler 3 Kişi Tutuklandı

Rize'de ATM'ye Düzenek Yerleştirdiler 3 Kişi Tutuklandı
Rize Valilik Binası önündeki bir bankaya ait ATM'ye düzenek yerleştirdiler.

Rize'de bir bankanın ATM cihazına, 2'şer adet hafıza kartı ve kamera düzeneği yerleştiren 2'si bayan olmak üzere 3 kişi amaçlarına ulaşamadan düzeneğin farkedilmesiyle gözaltına alınarak tutuklandı.

rizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-(1)-001.jpg

Eminettin Mahallesi Rize Valilik binası önündeki bir bankanın ATM cihazına yerleştirilen düzeneği Rize’nin Pazar ilçesindeki bir arkadaşının yanına İstanbul’dan bir haftalığına tatile gelen Hakan Ateş, ortaya çıkardı.

rizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-(2)-001.jpg

Valilik binası önündeki ATM'ye para çekmek için gelen Hakan Ateş adlı kişi, parasını çektikten sonra cihazda bir düzenek olduğunu fark edince durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ve olay yeri inceleme ekipleri, ATM'nin para çekilen bölümü ile kart yerleştirme yerine silikonla yapıştırılmış, 2 hafıza kartı ve 2 küçük kameranın yerleştirildiği düzenek ele geçirdi.

rizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-(4).jpg

Yapılan araştırmada şüphelilerin kimliklerini belirleyen polis ekipleri, Trabzon'da düzenledikleri operasyonla T.K, Z.M. ve F.Ç'yi gözaltına aldı. Zanlıların Giresun ve Trabzon'da da aynı şekilde ATM cihazlarına düzenek yerleştirdikleri bilgisine ulaşıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 zanlı, sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

rizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-(5).jpg

Rize’nin Pazar ilçesindeki bir arkadaşının yanına İstanbul’dan bir haftalığına tatile geldiğini ifade eden Hakan Ateş, para çekmek için Valilik Binası önündeki bankamatiğe geldiğini parayı da çektiğini kaydederek, “Para çekme ünitesinin önünde bulunan para çekme ünitesinden farklı renkte bir kapak gördüm. Zaten kapağın bir tarafı hafiften oynuyordu. Dokunduğumda kapak düştü ve düzeneği gördüm. Bunun üzerine ATM’nin önünden ayrılmayıp polis ekiplerine haber verdim.” dedi.

rizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-(6).jpg

rizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-(7).jpgrizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-(8).jpg

rizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-3-kisi-tutuklandi-3.jpgrizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-3-kisi-tutuklandi-4.jpg

rizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-3-kisi-tutuklandi-1.jpgrizede-atmye-duzenek-yerlestirdiler-3-kisi-tutuklandi-2.jpg