Rize'de AVM'nin Yeni Yıl Işıklandırması 'Haç Sembolü'nü Anımsatıyor Diye Tepki Çekti

Rize'de AVM'nin Yeni Yıl Işıklandırması 'Haç Sembolü'nü Anımsatıyor Diye Tepki Çekti
Rize'de bir alışveriş merkezinin yaklaşan yeni yıl için dış cephesine yaptırdığı hediye paketi görünümlü ışıklandırma Hristiyanların dini sembolü 'haç' işaretini anımsatıyor diye tepki ile karşılandı.

2023 yılının sona ermesine sayılı günler kala Rize kent merkezinde yer alan bir alışveriş merkezi ana giriş önünde süslemede bulundu. AVM’nin dış cephesi de hediye paketi görünümlü ışıklandırma ile ışıklandırıldı.

Ancak, bu süsleme bazı vatandaşlar tarafından tepki çekti. Vatandaşlar, ışıklandırmanın Hristiyanların dini sembolü olan haç işaretini anımsattığını öne sürdü. Sosyal medyada da konuyla ilgili tepkiler dile getirildi.

Konu, Rize'de tartışma konusu olmaya ve sosyal medyadan çok sayıda paylaşım yapılmaya devam ediyor.

Vatandaşlar, ışıklandırmanın dini hassasiyetleri rencide ettiğini belirterek alışveriş merkezi yönetimini eleştirdi.

İşte sosyal medyadan yapılan bazı tepkiler:

"Bu ne biçim bir ışıklandırma? Haç işaretini andırıyor. Bu kadarı da olmaz."

"Rize'de böyle bir şeyin yapılmasını kabul etmiyorum. Bu, dini hassasiyetleri rencide ediyor."

"Alışveriş merkezi yönetiminden bu ışıklandırmayı kaldırmasını talep ediyorum."

“Hiristiyan memleketi mi? Bir şeyi yaparken neye hizmet ettiğine de bakmak lazım. Tepki olmalı tabi Moskova mı bura?”

“Rize şimal avm deki bu rezilliğe nasıl izin verirsiniz? Burası Hiristiyan memleketi mi?”

“Rizeli müslümanlar bu avm ne demek istiyor. FİLİSTİN deki vahşetimi kutluyor. #Rize merkezinde (Şimal AVM)nin yılbaşı süslemesi Allah'ım bu millete sen şuur ver..!”

“Müslüman mahallesinde salyangoz satmak”

“Kimse hediye birine almadımı yahu o kadar müslümansanız faiz %40 olmuş onu eleştirinde kurdele savaşçıları”

“Düşünmeden yapılmış bir tema Hediyelik eşyalar görünümü vermek istemişler ama sonucunu dusunememisler gene vasıfsız torpilli yönetim hatası”

“Bu aslında haç sembolü değil hediye paketi sembolü Şair burda şunu demek istemiş Yıl başı geliyor sevdiklerine bol bol hediye al. Alışveriş merkezi daha çok ürün satmak için AVM yi hediye paketine benzetmiş Amaaaa Görünce haç a benziyor çünkü her anlamsız günü hediye satışına çevirmiş zihniyetler bunu da bu anlamsız geceyi de hediyelestirme derdinde Nemi yaparim bakarım geçerim hediye almak için vermek için özel bir güne ihtiyac yok”

“Benziyor diyenler toplamada yapmasın toplama işaretide benziyor.Bir tarafı bariz uzun hediye paketi yapmışlar”

“Hediye paketi Hac ile benzeri olabilir ama ısrarla Hac diyen zihniyet iPhone ile bunları takıp ediyor, çok güzel olmuş bence kafanızı yukarı kaldırmayın görmezsinizzzz”

"Hediye kutusuna benzetmeye çalışmışlar ama çizgiyi ortalasalar sıkıntı olmayacaktı çizgi üstte kalınca haç işaretine dönüşmüş”

“Ben hediye paketi görüyorum fakat tepki çekeceğini bilmeleri lazımdi. Paketi hemen açsınlar konuda kapansın..”

rizede-bir-alisveris-merkezinin-yaklasan-yeni-yil-icin-dis-cephesine-yaptirdigi-hediye-paketi-gorunumlu-isiklandirmanin-hristiyanlarin-dini-sembolu-hac-isaretini-animsatiyor-7.jpg

rizede-bir-alisveris-merkezinin-yaklasan-yeni-yil-icin-dis-cephesine-yaptirdigi-hediye-paketi-gorunumlu-isiklandirmanin-hristiyanlarin-dini-sembolu-hac-isaretini-animsatiyor-8.jpg

rizede-bir-alisveris-merkezinin-yaklasan-yeni-yil-icin-dis-cephesine-yaptirdigi-hediye-paketi-gorunumlu-isiklandirmanin-hristiyanlarin-dini-sembolu-hac-isaretini-animsatiyor-10.jpg

rizede-bir-alisveris-merkezinin-yaklasan-yeni-yil-icin-dis-cephesine-yaptirdigi-hediye-paketi-gorunumlu-isiklandirmanin-hristiyanlarin-dini-sembolu-hac-isaretini-animsatiyor-1.jpg

rizede-bir-alisveris-merkezinin-yaklasan-yeni-yil-icin-dis-cephesine-yaptirdigi-hediye-paketi-gorunumlu-isiklandirmanin-hristiyanlarin-dini-sembolu-hac-isaretini-animsatiyor-4.jpg

rizede-bir-alisveris-merkezinin-yaklasan-yeni-yil-icin-dis-cephesine-yaptirdigi-hediye-paketi-gorunumlu-isiklandirmanin-hristiyanlarin-dini-sembolu-hac-isaretini-animsatiyor-5.jpg

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
114 Yorum