Rize'de Avm'yi Şehir Dışına Taşıyacağız

Rize'de Avm'yi Şehir Dışına Taşıyacağız
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu Müftü mahallesini ziyaret etti.

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Müftü Mahallesinde esnaf ziyareti yaptıktan sonra, AVM yapılması planlanan eski stad alanında incelemelerde bulundu.

“AVM’yi şehir dışına taşıyacağız”

Müftü Mahallesinde halkın kullanabileceği  sosyal alanların olmadığını belirterek, “Bugün Müftü Mahallesinde esnafı ziyaret ettik. Caminin yanında küçük bir yerin dışında insanların nefes alacağı hiçbir yer yok. O küçük bahçeye de göz koymuşlar, o bahçeyide ellerinden almak için bir çok şey yapmışlar” diyerek eleştiride bulundu.

Eski stadın yerine AVM yapılmasının yanlış olduğunu, AVM’nin şehrin dışında tespit edilecek başka bir alanda yapılması gerektiğini vurgulayan Bekaroğlu, “Eski stadın yerine AVM yapılacak. Biz AVM olmasın demiyoruz, günümüzde insanlar rahat alışveriş yapmak için buralara gidiyor.Fakat şehir merkezinde böyle başka bir alan yok, Şehir merkezinde  böyle bir alanda AVM yapılması çok yanlış bir siyaset. AVM şehir dışında tespit edilecek bir yerde yapılabilir. Örneğin, Çaykur anatamirin olduğu yer olabilir. Bu alanı şehrin referans noktalarından biri olabilecek sosyal alana çevirmek gerekiyor” dedi.

3.20140203111845.jpg

AVM’nin Rize ekonomisine katkısı yok”

Yapılacak AVM’in ekonomik olarak Rize’ye katkısının olmayacağını söyleyen Bekaroğlu, “İstanbul’dan gelen bir grup eski stadın yerine AVM yapacak, büyük markalara büyük paralarla burayı kiralayacak ve burada alışveriş yapılacak. Bu alışverişinde Rize’ye bir kuruş faydası olmayacak. Kredi kartıyla yapılacak alışverişlerin paraları İstanbul’da tahsil edilecek”  dedi.

w.20140203111749.jpg

“Gençlerin  spor yapacakları alanlara ihtiyaçları var”

Amatör sporla uğraşan gençlerin antrenman yapacağı sahalarının ve salonlarının olmadığını, eski stadın yerinin bu amaçla kullanılmasının daha uygun olacağını ifade eden Bekaroğlu, “Çocukların top oynayacağı, mahalle takımlarının yada amatör spor yapan insanların, gençlerin antrenman yapacakları sahaları ve salonları yok.  Bu alanın AVM yerine bu şekilde değerlendirilmesinden yanayız. Yapılan anlaşmalar ve sözleşmeler vardır, biz hukuktan yanayız. Hukuku hiçbir şekilde göz ardı etmeyiz.  Bu alanda ki AVM çalışmasının durdurulup, başka bir yerde yapılması için hukuk çerçevesinde gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu alanı Müftü Mahallesine ve Rize’ye farklı bir şekilde kazandıracağız” şeklinde konuştu.

2.20140203111900.jpg