Rize'de Avukatlar Günü Kutlandı

Rize'de Avukatlar Günü Kutlandı
5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Rize Barosu tarafından Dedeman Hotel'de "Hukukçular Balosu" düzenlendi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Rize Barosu tarafından her yıl düzenlenen "Hukukçular Balosu" Rize Dedeman Hotel'de gerçekleştirildi.

Geceye Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Köroğlu, Baro Başkanı Av. Ateş Hatinoğlu, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve çok sayıda Hakim, Savcı ve Baro üyeleri ile yakınları katıldı.

14.20100406032654..jpg

16.20100406033051..jpg

hacimuftuoglu-okumus-koroglu.jpg

Gecede 40. yılını dolduran Baro Eski Başkanlarından Av. Alaaddin Yılmaz’a plaketini Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu takdim etti.

17.20100406033733..jpg

Avukatlar Günü dolayısıyla Baro Başkanı Av. Ateş Hatinoğlu'nun mesajı ise; "Rize Barosu olarak Rize’nin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunları yanında ülkemizin  demokratik, siyasi, hukuki ve sosyal sorunlarının çözümü için  fikir üretme ve bunları cesurca dile getirme çabası içinde olduk. Ülkemizin hukuki ve siyasi sorunlarının temelinde halen daha ihtilal Anayasası ile yönetiliyor olmanın yanında demokrasiyi özümseyememiş olmanın, çifte standardın makul bir davranış sayılmasının, empati duygumuzun olmamasının da büyük payı vardır. Çağdaş bir Anayasaya, Siyasi Partiler Kanununa ve adil bir Seçim Kanununa sahip olmadığımız, demokrasi ve insan hakları eğitimini ilkokullara kadar indiremediğimiz sürece uzun yıllar daha bu sıkıntılarla, buhranlarla boğuşacağımız bir gerçektir.

15.20100406032918..jpg

Hayat görüşümüz, ideolojimiz  ne olursa olsun birleştiğimiz temel noktanın hukukun üstünlüğüne inanç, yargıya güven, demokrasiye ve cumhuriyete sadakat olması şarttır. Önümüzdeki günlerde yeni bir Anayasa ve yargı reformu konusunda tam bir mutabakat sağlanmasını  bir daha ki 5 Nisan’da meslek sorunlarımızın önemli bir kısmının çözülmüş olmasını diler, tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar gününü kutlayarak, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim." oldu.

Balo, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Karadeniz müzik gurubunun şarkılarına hukukçuların horonla eşlik etmesiyle devam etti.

11.20100406031929..jpg