Rize'de Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması’nın Ödülleri Verildi

Rize'de Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması’nın Ödülleri Verildi
Rize’de Hayrat Vakfı ile Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile düzenlenen “Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Hayrat Vakfı ve ULUED tarafından Türkiye genelinde ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ve Genelde 184 bin kişinin Rize’de ise 1950 kişinin katıldığı “Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Rize Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen törene, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz, İl Müftü Yardımcısı Tuba Kişmir, Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, STK temsilcileri, veliler ve öğrenciler yoğun bir katılım gösterdi. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa kurra hafız Hamdi Kızılkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam edildi.

ULUED ve Hayrat Vakfı’nın tanıtım gösterilerinin ardından selamlama konuşmasını yapan ULUED Karadeniz Bölge Temsilcisi Fazlı Zenbil, ULUED olarak milli ve manevi değerleri gençlerimize daha fazla ulaştırabilmek için yaptıkları çalışmalardan; ahlak, şuur ve imani değerlerin toplum için öneminden bahsetti.

Hayrat Vakfı Rize temsilcisi Yusuf Algan ise insanın yaratılma gayesinin Allah’a iman ve ibadet olduğunu bunu da ancak ilimle, okumakla yapabileceğini vurguladı. İlde çalışmalarına destek veren kurumlara teşekkür eden Algan yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek, okul sonrasında yapılacak yaz çalışmalarının önemli bir fırsat olduğundan bahsederek konuşmasını tamamladı.

Rize İl Müftü Yardımcısı Tuba Kişmir selamlama konuşmasında Allah’ın Hz. Adem’i ve insanlığı ilimle donattığını, kıyamete kadar en kıymetli işin İlim öğrenmek olduğunu vurguladı. Böyle yarışmaların manevi değerlere kuvvet verdiğinden bahseden Kişmir öğrencileri tebrik ve Ulued’e teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz, ilk emri “oku” olan ve kıyamete kadar ilim öğrenmeyi emreden bir dinin mensubu olduğumuzdan bahsetti. İlmin önce kendini tanımak olduğunu, öğrenilen bilgilerin hayatta kullanılmasının önemini, velilerin çocukların eğitiminde hassas olmalarının en ehemmiyetli bir görev olduğunu vurgulayan Gürbüz, ödül alan öğrencileri tebrik etti. Hayrat Vakfı’na çalışmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İlkokulda ödül alanlar adına Muhammet Salih Bolat, ortaokullar adına Hüseyin Hamza Demirbaş, lise Öğrencileri adına Ravza Nur Köroğlu ve Rize ilinde en iyi dereceyle birinci olan Alperen Yıldırım yarışma hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Program Çayeli İmam Hatip Lisesi mehter takımının mehter marşlarından sundukları gösteriyle devam etti.

ÖDÜL VE HEDİYE YAĞMURU

Programın son kısmında öğrencilere ödülleri takdim edildi. Rize’de 2 ve 12. sınıf arası sınıf seviyelerinde ilk 3’e giren 33 öğrenciye para ödülü, ülke genelinde ilk 2000’e giren 106 öğrenciye kitap seti ve çekilişle hediye kazanan öğrencilere isme özel hediyeler verildi.

Ödüllerini alan ve sevinçleri yüzlerinden okunan öğrenciler, benzer okuma yarışmalarının sık sık tekrarlanması isteğinde bulunurken, toplu çekilen hatıra fotoğrafları ile program son buldu.

rizede-hayrat-vakfi-ve-uluslararasi-egitimciler-dernegi-ulued-tarafindan-milli-egitim-bakanligi-onayi-ile-duzenlenen-aydinlik-yarinlara-kitap-okuma-yarismasinda-dereceye-girenlere-odulleri-verildi-1.jpgrizede-hayrat-vakfi-ve-uluslararasi-egitimciler-dernegi-ulued-tarafindan-milli-egitim-bakanligi-onayi-ile-duzenlenen-aydinlik-yarinlara-kitap-okuma-yarismasinda-dereceye-girenlere-odulleri-verildi-2.jpgrizede-hayrat-vakfi-ve-uluslararasi-egitimciler-dernegi-ulued-tarafindan-milli-egitim-bakanligi-onayi-ile-duzenlenen-aydinlik-yarinlara-kitap-okuma-yarismasinda-dereceye-girenlere-odulleri-verildi-3.jpgrizede-hayrat-vakfi-ve-uluslararasi-egitimciler-dernegi-ulued-tarafindan-milli-egitim-bakanligi-onayi-ile-duzenlenen-aydinlik-yarinlara-kitap-okuma-yarismasinda-dereceye-girenlere-odulleri-verildi-4.jpgrizede-hayrat-vakfi-ve-uluslararasi-egitimciler-dernegi-ulued-tarafindan-milli-egitim-bakanligi-onayi-ile-duzenlenen-aydinlik-yarinlara-kitap-okuma-yarismasinda-dereceye-girenlere-odulleri-verildi-5.jpgrizede-hayrat-vakfi-ve-uluslararasi-egitimciler-dernegi-ulued-tarafindan-milli-egitim-bakanligi-onayi-ile-duzenlenen-aydinlik-yarinlara-kitap-okuma-yarismasinda-dereceye-girenlere-odulleri-verildi-6.jpgrizede-hayrat-vakfi-ve-uluslararasi-egitimciler-dernegi-ulued-tarafindan-milli-egitim-bakanligi-onayi-ile-duzenlenen-aydinlik-yarinlara-kitap-okuma-yarismasinda-dereceye-girenlere-odulleri-verildi-7.jpgzavendikli-kurslari-kayit-018.jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kuran-kurslari-059.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.