Rize'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Rize'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Rize'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirildi.

Rize'de bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, bu mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir işbirliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) toplantısı, Valilik Ayder Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Rize Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Seçkin Karaoğlu, kentte yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan faaliyetlerin sunumunu gerçekleştirdi. Bağımlıkla mücadele kapsamında; uyuşturucu, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılıklarında ilimizdeki kurumlar, STK'lar ve derneklerin önleyici tedbirlerinin yanında rehabilitasyon süreci ve tedaviler hakkında bilgilendirme yapıldı. İlimizin bağımlılık boyutundaki durumunun belirlenmesi çalışmaları ele alındı.

Toplantıda bağımlılıkla mücadelede bugüne kadar alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler değerlendirildi. Toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiği belirtilerek, toplumda farkındalığın artırılmasının bağımlılıkla mücadelede büyük önem taşıdığını vurgulandı.

Toplantıda Rize’de bağımlılıklarla mücadelenin kararlı ve sonuç odaklı olarak sürdürüldüğü hatırlatılarak, geleceğimizi tehdit eden bu tehlike karşısında verilen mücadelede sadece güvenlik güçlerimizin değil, toplumun bütün kesimlerinin destek olması gerektiği ifade edildi.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı katılımcıların öneri ve taleplerinin dile getirilmesi ile son buldu.

Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, kamu kurumlarının yöneticileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

bagimlilikla-mucadele-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-kemal-ceber-baskanliginda-gerceklestirildi-4.jpg

bagimlilikla-mucadele-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-kemal-ceber-baskanliginda-gerceklestirildi-1.jpg

bagimlilikla-mucadele-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-kemal-ceber-baskanliginda-gerceklestirildi-2.jpg

bagimlilikla-mucadele-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-kemal-ceber-baskanliginda-gerceklestirildi-3.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum