Rize’de Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Yoğunlaştırıldı

Rize’de Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Yoğunlaştırıldı
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Bayram öncesi, market, fırın, unlu mamuller ile tatlı ve şeker üreten işyerlerinde denetimlerini sıklaştırdı.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrolörlerince, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşarak sağlıklı ve mutlu bir Ramazan Bayramı geçirmesi amacıyla gıda denetimlerine hız verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ramazan Bayramının hazırlıkları dolayısıyla Müdürlük kontrolörlerince yapılan denetimlerde, bayramda tüketimleri artan tatlı ve şekerleme imalatı yapılan işletmeler, unlu mamuller ve fırınların denetlendiği kaydedilerek, “Denetimlerde, işletme çalışanlarına gıda hijyeni ve saklama koşulları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

İş yerlerinin hijyen koşulları ve kullanılan malzemelerin kalitesi incelenerek numuneler alındı.

Ürünler, muhafaza koşullarından bulunduğu dolapların ısı derecesine, hijyenine, üretim firmasına, barkodların son kullanma tarihine kadar geniş yelpazede denetimden geçirildi.

Bu kapsamda tüketimi artan ürünlerle ilgili olarak durumu fırsata çevirmek isteyenlere mahal vermemek adına denetimlerimiz daha da sıkılaşacaktır.

Ayrıca tüketicilerin açıkta ve sağlıksız ürünleri almaması konusunda uyaran kontrolörlerimiz, gördükleri olumsuzlukları 'Alo 174' gıda hattına ihbar edebileceklerini belirtti.” denildi.

rize’de-bayram-oncesi-gida-denetimleri-yogunlastirildi-(1).jpgrize’de-bayram-oncesi-gida-denetimleri-yogunlastirildi-(2).jpgrize’de-bayram-oncesi-gida-denetimleri-yogunlastirildi-(3).jpgrize’de-bayram-oncesi-gida-denetimleri-yogunlastirildi-(4).jpgrize’de-bayram-oncesi-gida-denetimleri-yogunlastirildi-(5).jpgrize’de-bayram-oncesi-gida-denetimleri-yogunlastirildi-(6).jpg