Rize'de Belediye Blokları ile Doktorlar Sitesinin Yıkım İşlemlerine Başlanmasına Sayılı Günler Kaldı

Rize'de Belediye Blokları ile Doktorlar Sitesinin Yıkım İşlemlerine Başlanmasına Sayılı Günler Kaldı
Rize kent merkezinde yapılmakta olan kentsel dönüşüm kapsamında Belediye Blokları ve Doktorlar Sitesini kapsayan 23 hektarlık alandaki binaların yıkım işlemlerinin 15 Mart'a kadar başlaması planlanıyor.

Rize Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle başlatılan Belediye Blokları ve Doktorlar Sitesini kapsayan 23 hektarlık alandaki 118 dükkân, 174 ofis ve 60 konutta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Rize şehir merkezinin günlük ticaret hacminin büyük bir kısmını kapsayan alanda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında buradaki işyeri sahiplerine boşaltma işlemlerini tamamlamaları yönünde tebligatlar tamamlanırken, çevrede güvenlik önlemlerinin alınma çalışmaları devam ediyor. Yıkım işlemlerine ise Mart ayının ilk haftasının ardından 15 Mart'a kadar başlanması planlanıyor.

Uzun yıllardır yapılarda meydana gelen korozyon tehlikesiyle karşı karşıya olan binalarda, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte göreve gelmesinden itibaren yoğun çalışmaları neticesinde TOKİ işbirliğiyle çalışmalara başlanmıştı.

rizede-belediye-bloklarinin-yikimina-baslanmasina-sayili-gunler-kaldi.jpg