Rize'de Belediye, Gelirini Artırmak İçin 4 Köyü Mahalle Yapmak İstiyor

Rize'de Belediye, Gelirini Artırmak İçin 4 Köyü Mahalle Yapmak İstiyor
Rize’de belediye tarafından 4 köyün mahalleye dönüştürülerek belediye gelirlerinin artırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Rize’nin Pazar ilçesinde belediye sınırları içerisindeki nüfusu artırarak bu şekilde Pazar Belediyesi’nin İller Bankası'ndan alacağı gelirlerinin artırılması amacıyla 4 köyün mahalleye dönüştürülmesi için istişare toplantısı yapıldı.

Bu kapsamda, Pazar Belediyesi mücavir alanı dışındaki Kocaköprü, Ocak, Sahil ve Hamidiye köylerinin mahalle olmaları için Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa Başkanlığında Belediye Meclis Üyelerinden Süleyman Kurt, İmdat Görmüş, Zeki Karahan, Dinçer Hasanoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Osman Hasçelik, Kocaköprü Köyü Muhtarı Mustafa Başusta, Ocak Köyü Muhtarı Osman Gençkurt ve Sahil Köyü Muhtarı Mehmet Ali Taşkın’ın katıldığı istişare toplantısı düzenlendi.

pazar-belediyesi-4-koyu-sinirlarina-katmak-istiyor-1.jpg

Pazar Belediye Başkanı Basa burada yaptığı açıklamada, “Daha önce Belediye Meclisi toplantısında arkadaşlarımız arasında seçilmiş olan komisyon üyeleri ve bunlarla birlikte çalışacak olan İl Genel Meclisi üyelerimiz ile belediye gelirlerinin artırılması amacıyla Hamidiye, Kocaköprü, Sahil ve Ocak köylerinin mahalle olması için o yörelerin muhtarlarıyla bugün ilk toplantıyı yapıyoruz. Hamidiye bölgesi bilindiği gibi belediyemiz tarafından imar planı içine alınmıştır. Köy hüviyetinde olan bu alanın daha sağlıklı hizmet alabilmesi için mahalle yapılmasına dair teklifler vardı. Aynı şekilde bu yere bağlantılı Ocak ve Sahil köylerinin de mahalle hüviyetine geçmesini Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımızla meclis toplantımızda yaptığımız görüşmelerde karar vermiştik. Yine bir süre önce mahalle olması için referandum yaptığımız Kocaköprü Köyünün de tekrar mahalle yapılması için harekete geçilmesi noktasında fikir birliğine varılmıştı. Bu konuları görüşmek için bir araya geldik. Muhtarlarımız kendilerine bağlı köyde ikamet eden vatandaşlarımız ile istişare yapacaklar. Konunun daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için meclis üyelerimiz de bizzat gerektiğinde muhtarlarımızın talebi doğrultusunda köydeki vatandaşlarımız ile görüşmelere katılacaklardır. Biz bu bölgelerin mahalle olmasını arzu ediyoruz. Çünkü belediyemiz zaten bu bölgelere gerektiğinde hizmet götürmektedir. Belediyemizin İller Bankasından alacak olduğu payların nüfus oranlarına göre dağıtıldığı göz önüne alındığında büyük bir ekonomik kaybımızın olduğu ortadadır. Bu köylerde ikamet eden vatandaşlarımız uygun gördüğü takdirde biz de çalışma başlatacağız. Bu toplantımızda alınan kararlar bir sonraki toplantıda değerlendirilecektir” dedi.

pazar-belediyesi-4-koyu-sinirlarina-katmak-istiyor-2.jpg

Toplantıya katılan köy muhtarları ise konunun köylerinde ikamet eden vatandaşlara detaylı bir şekilde izah edileceğini belirterek, mahalle olunduğunda nelerin kazanım olarak kendilerine yansıyacağını anlatacaklarını, gerektiğinde komisyona seçilen ve imar konusunda daha önce çalışmalar yapan ve konuya vakıf olan üyelerle birlikte fikir alış verişinde bulunacaklarını dile getirdi.