Rize'de Belediye İşçilerine Müjdeli Haber !

Rize'de Belediye İşçilerine Müjdeli Haber !
Belediye işçilerine müjdeli haber geldi. Toplu İş Sözleşmesinde işçilerin yevmiyelerine yüzde 20 oranında zam yapıldı. Sosyal haklarda ise yüzde 25 ile yüzde 40 oranında artış oldu.

Hizmet İş Sendikası ile Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Madenli Belediye Başkanlığı İle Hizmet İş Sendikası Arasında Yürütülen Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşmayla Sonuçlandı. Buna göre 2 yıl  olarak imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin yevmiyelerine yüzde 20 oranında zam yapıldı. Sosyal haklarda ise yüzde 25 ile yüzde 40 oranında artış oldu.

1.20131002120904.jpg

Yapılan imza töreninde konuşan Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, işçilerin çalışma performansından memnun olduğunu dile getirdi. Tüylüoğlu, “Bizde verdiğimiz artışla onları mutlu ettiğimizi düşünüyorum. İşçilerimizin maaşlarını 2.600-2.700 TL’ye çıkardık. Tüm İşçilerimizin imzalanan bu sözleşmeyle mutlu olduklarını düşünüyorum.”

İmza Töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca "Çok mutlu olduğumuz bir sözleşme imzaladık. İşçilerimizin yevmiyeleri kıdemle beraber ortalama 60.00 TL. oldu. Sosyal haklarda da güzel artışlar sağladık. Herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

2. yıl için ise işçilerin yevmiyelerinde enflasyon oranı kadar artış olacak olup sosyal haklarda ise %10 ile %20 oranında artış sağlandığı ifade edildi.

mustafa-tuyluoglu-mehmet-alaca.jpg

Haber: Muhammet Kaçar