Rize'de Belediye İşçilerine Yüzde 30 Zam

Rize'de Belediye İşçilerine Yüzde 30 Zam
Hizmet - İş Sendikası ile Muradiye Belediye Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Rize’de Hizmet - İş Sendikası ile Muradiye Belde Belediye Başkanlığı arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. Buna göre 1 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesiyle işçilerin aylık ücretlerine yüzde 30’un üzerinde zam yapıldı.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, çalışan işçileri sevindiren, emeklerinin karşılığını alacakları bir toplu iş sözleşmesine imza attıklarını belirterek sözleşmenin işçilere hayırlı olmasını diledi.

hizmet---is-sendikasi-ile-muradiye-belediye-baskanligi-arasinda-toplu-is-sozlesmesi--imzalandi2.jpg

ALACA: İŞÇİLERİMİZİ MUTLU EDEN SÖZLEŞME İMZALADIK

İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, işçilerin günlük yevmiyelerini sorumluluk zammıyla birlikte 100 Liranın üzerine çıkardıklarını belirterek “60 yevmiye olan ikramiyelerini 80 yevmiyeye yükselttik. İşçilerimizi mutlu eden güzel bir sözleşmeye imza attık. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesinin işçilerimize, belediyemize ve sendikamıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Bu arada Muradiye Belediye Başkanlığı’nda çalışan işçilerin sosyal haklarında ise yüzde 10 ile yüzde 150 arasında değişen oranlarda artış sağlandı.

hizmet---is-sendikasi-ile-muradiye-belediye-baskanligi-arasinda-toplu-is-sozlesmesi--imzalandi-1.jpg