Rize'de Berat Kandili İdrak Edildi

Rize'de Berat Kandili İdrak Edildi
Ramazan ayının habercisi ve "günahlardan arınma, ilahi af ve rahmete nail olma" vesilesi kabul edilen Berat Kandili, Rize'de dualarla idrak edildi.

Ellerin semaya açıldığı kutlu gecede Rize ve ilçelerindeki bütün camilerde namazlar kılındı, tespihler çekildi, dualar edildi.

Rize İl Müftülüğü tarafından Merkez Dalyan Camii'nde düzenlenen programda din görevlilerince Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şerif okundu, tekbir, salavât ve ilahiler seslendirilerek dualar edildi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Berat Gecesi'nin fazileti ve önemine değindiği programda, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için gecenin bir fırsat olduğunu hatırlatarak bu gece tevbe istiğfar getirilmesi ve bol bol dua edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Müftü Çakmakçı, "Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü, Gazze'yi ve oranın sakinlerini işgal ve zulümden kurtarmanın yolu Müslümanların birlik, beraberliğinden, kardeşliğinden ve dayanışmasından geçmektedir." ifadesini kullanarak kardeşliğin önemine değindi.

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-1.jpg

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-5.jpg

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-7.jpg

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-9.jpg

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-8.jpg

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-4.jpg

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-6-001.jpg

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-2.jpg

berat-gecesi-rizede-dualarla-idrak-edildi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum