Rize'de, Beslenme ve Sağlık Araştırmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Rize'de, Beslenme ve Sağlık Araştırmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Sağlık Bakanlığınca uygulamaya konulan "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" Rize'de tüm hızıyla devam ediyor.

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ve 10'uncu Kalkınma Planı'nda yer alan "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" uygulamaya sokuldu.

Araştırmayla, ulusal düzeyde zayıflık-şişmanlık durumu, fiziksel aktivite bazı risk faktörleri ve sağlık parametrelerinin yanı sıra besin tüketimi değerlendirilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından örneklemi belirlenen ve Türkiye genelinde 15 yaş üzeri bireyler için uygulanacak çalışma, 31 Aralık'a kadar devam edecek.

Çalışma kapsamında Rize'de saha araştırmacıları Dyt. Sümeyye Topçu Kurtoğlu ve Dyt. Burcu Özgürler Çakır, örneklemde yer alan kişileri Rize ili ve ilçelerindeki Aile Sağlığı Merkezlerini ve bulundukları yerleri ziyaret ederek anketleri gerçekleştiriyor.

rizede,-beslenme-ve-saglik-arastirmalari-tum-hiziyla-devam-ediyor-(2).jpg

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu hakkında yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının temel görevinin halkın sağlığını korumak, hastalık durumunda gereken tedavileri sağlamak olduğuna işaret ederek, diyabetin yanı sıra obezite gibi hastalıklara da yol açan kilo artışı sorununun koruyucu sağlık hizmetlerinin en önemli konularından biri olduğunun altını çizdi.

Aşırı kilonun obezite ve hareketsizliği bulaşıcı olmayan salgın hastalıklar olarak değerlendirebileceğini kaydeden Dr. Tepe, araştırmanın amacının da 2010'da yapılan araştırma sonrasında toplumun genel beslenme alışkanlarının bir kez daha gözden geçirilmesi olduğunu ifade etti.

rizede,-beslenme-ve-saglik-arastirmalari-tum-hiziyla-devam-ediyor-(3).jpgrizede,-beslenme-ve-saglik-arastirmalari-tum-hiziyla-devam-ediyor-(1).jpg