Rize'de Bilinçsiz İlaç Tüketimine Savaş Açıldı

Rize'de Bilinçsiz İlaç Tüketimine Savaş Açıldı
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kentte gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımının azaltılması amacıyla, Hemşin Kültür Sanat ve Tulum Festivalinde “Akılcı Antibiyotik Kullanımı” etkinliği gerçekleştirdi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte; ilaçların yanlış ve gereksiz kullanımına karşı toplumda bilgi ve farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışma yapıldı.

Etkinliğe katılan vatandaşlara sağlık personelleri tarafından akıllı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme yapılarak, şapka, broşür gibi materyallar dağıtıldı.

Etkinlik alanında bulunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da projeye destek vererek, vatandaşlara akıllı ilaç kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

hemsin-su-sporlari-senliginde-“akilci-antibiyotik-kullanimi”-etkinligi-(5).jpg

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, akılcı ilaç kullanımının tüm ilaçları kapsayan bir terim olduğu kaydedilerek, “Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de ilaçların doğru kullanımı ile ilgili eğitim, tanıtım, izleme ve değerlendirme faaliyetleri İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Akılcı İlaç Kullanımı İl Temsilciliği tarafından yürütülmektedir.” denildi.

hemsin-su-sporlari-senliginde-“akilci-antibiyotik-kullanimi”-etkinligi-(3)-001.jpghemsin-su-sporlari-senliginde-“akilci-antibiyotik-kullanimi”-etkinligi-(2).jpghemsin-su-sporlari-senliginde-“akilci-antibiyotik-kullanimi”-etkinligi-(3).jpghemsin-su-sporlari-senliginde-“akilci-antibiyotik-kullanimi”-etkinligi-(4).jpghemsin-su-sporlari-senliginde-“akilci-antibiyotik-kullanimi”-etkinligi-(7).jpg

hemsin-su-sporlari-senliginde-“akilci-antibiyotik-kullanimi”-etkinligi-(8).jpghemsin-su-sporlari-senliginde-“akilci-antibiyotik-kullanimi”-etkinligi-(1).jpg