Rize'de Bilirkişi Mağduru İsyanı: Sokakta mı Yatalım?

Rize'de Bilirkişi Mağduru İsyanı: Sokakta mı Yatalım?
Rize’de Güney Çevre Yolu Projesi kapsamında düşük bedellerle evi kamulaştırılan bilirkişi mağduru vatandaştan feryat: “Ne yapalım evi boşaltıp sokakta mı yatalım?”

Rize’de Güney Çevre Yolu Projesi kapsamında bilirkişi raporları doğrultusunda ev ve arazileri düşük bedellerle kamulaştırılan vatandaşlara gerçek değerin altında ödemeler yapılmasına yönelik yaşanan krizde vatandaşlar konuyu yargıya taşımış ancak mahkeme süreci devam ediyordu.

Bilirkişi mağdurlarından olan ve ikamet ettiği daireye 100 Bin lira değer biçilen Tophane Mahallesi sakinlerinden ikamet ettiği evi boşaltması için çağrı yapılan Erol Cayman, yola karşı olmamalarına rağmen mağdur edilmelerine anlam veremediğini belirterek, “Yetkililer bize gelerek ‘En kısa sürede evi boşaltın’ diyor. Şimdi bizi evimizden edecekler. Oysaki verdikleri parayla Rize’de ev almak mümkün değil. Ne yapalım evi boşaltıp sokakta mı yatalım?” dedi.

Bilirkişilerin mahallede yüzlerce kişiyi mağdur ettiğini ve mağdur vatandaşların bir hayli fazla olduğunu kaydeden Cayman, “Mahallede 70 dairenin yer aldığı Tophane Caddesindeki Yılmazlar Apartmanı ile Keleş Apartmanında ikamet edenlere evlerini bir an önce boşaltmaları için yetkililerce tebligatlar yapılıyor. İmkanı olanlar evlerini boşalttı. Ancak burada yaşlı, kimi kimsesi olmayan komşularımız, imkanı olmayanlar var. Bize yine tebligatta bulunup evimizi boşaltmamızı, boşaltmadığımız takdirde ise icra yoluyla boşaltma işlemi gerçekleştireceklerini ifade ediyorlar. Hakkımızı aramak için yargıya başvurduk. İki duruşma oldu herhangi bir sonuç alamadık. Yarın (26 Nisan) 3. kez hakim karşısına çıkacağız. Biz yola karşı değiliz sadece istimlak edilen evimize karşılık Rize’de başımızı sokacak, bir ev alabilecek bir bedel istiyoruz.” dedi.

tophane-mahallesi-guney-cevre-yolu-bilirkisi-magdurlari-(5).jpg

Mahalle Muhtarı Abdurrahman Koçali de yaptığı açıklamada bilirkişilerin evlere 69 bin ile 110 bin TL arasında değer biçerek mahallede yüzlerce kişiyi mağdur ettiğini, vatandaşların bilirkişi raporları nedeniyle mağdur olduğunu ve hak edilen değerlerin altında bedellerle istimlaklar yapıldığını kaydederek, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini ifade etti.

tophane-mahallesi-guney-cevre-yolu-bilirkisi-magdurlari-(3).jpgtophane-mahallesi-guney-cevre-yolu-bilirkisi-magdurlari-(2).jpgtophane-mahallesi-guney-cevre-yolu-bilirkisi-magdurlari-(1).jpgtophane-mahallesi-guney-cevre-yolu-bilirkisi-magdurlari-(6).jpg

tophane-mahallesi-guney-cevre-yolu-bilirkisi-magdurlari-(4).jpg