Rize'de Bin Adet Sülün Doğaya Bırakılacak

Rize'de Bin Adet Sülün Doğaya Bırakılacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Rize'de bin adet sülün doğaya bırakılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürü Orman Mühendisi Murat Demir, Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda üretilen 12 bin sülünün bu sene doğaya bırakılacağını söyledi. Demir, sülünlerin illere göre dağılımında ise Rize'de 1000 adet sülünün doğaya bırakılacağını kaydetti.

Samsun-Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda üretilen sülünlerin doğaya salınacağını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürü Murat Demir, "2014 yılı sülün üretim programımız geldi. Bu sene ki programımız da 12 bin adet sülün doğaya salacağız. Doğu Karadeniz sahili boyunca Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda ürettiğimiz 6 ila 8 haftalık sülünleri doğaya salıyoruz. Bu sene Samsun'da 4 bin, Giresun'da bin, Rize'de bin, Ordu'da bin, Bartın'da 2 bin, Düzce’de bin, Bolu'da bin ve Sakarya'da ise bin adet olmak üzere toplam 12 bin sülün doğaya bırakılacak. Bu 12 bin sülünün 4 bini Samsun ve ilçelerinde doğaya salınacak. Samsun’da Kızılırmak Yaban Hayatı Geliştirme Sahası(YHGS) Yeşilırmak YHGS, Bafra Aktekke köyü ve Bafra Mardardağı Ormanı’nda salma işlemleri gerçekleştirilecek. Hazırlıklar yapıldı. Planlarımıza göre Ağustos ve Eylül aylarında 4 bin sülünü Samsun'da doğaya kazandıracağız" şeklinde konuştu.

murat-demir.jpg

Samsun'da sadece sülün salımı haricinde de başka hayvanları da doğaya bırakıldığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürü Orman Mühendisi Murat Demir, "Samsun'da ayrıca Malatya Keklik Üretme İstasyonu'nda üretilen kekliklerden de bin 500 adetti doğaya salınacak. Samsun'da Kavak-Göçebe köyü, Havza-Boğazkoru köyü ve Asarcık-Bekdemir mevkisinde salınma işlemleri gerçekleştirilecek" diye konuştu.

rizede-1000-adet-sulun-dogaya-birakilacak.jpg