Rize’de Bin Öğrenciye ‘Teknoloji Bağımlılığı’ Eğitimi Verildi

Rize’de Bin Öğrenciye ‘Teknoloji Bağımlılığı’ Eğitimi Verildi
Rize Sağlık Müdürlüğünce öğrencilere ve vatandaşlara yönelik “Teknoloji Bağımlılığı” konusunda eğitimler verildi.

‘‘Bilim ve Teknoloji Haftası 8-14 Mart ve Bilişim Haftası 1-7 Mayıs ’’ Kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda öğrencilere ve vatandaşlara yönelik “Bağımlılık Yapıcı Maddeler, Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı” konularında eğitim seminerleri gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı Merkez ve ilçe Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde özellikle öğrencilere, ebeveynlere ve halka ulaşılmaya çalışıldı.

Eğitim faaliyetlerinde yaklaşık 1000 öğrenciye ulaşılarak “Teknoloji Bağımlılığı” konusunda eğitim verildi.

Eğitimlerde madde bağımlılığı kadar teknoloji bağımlılığının da ülkemizde giderek arttığına dikkat çekilerek her türlü bağımlılıkla mücadele etmek gerektiğini ve gençlerin erken yaştan itibaren bağımlılıklar konusunda bilinçlendirilmesi gerekliliği üzerinde duruldu.

Yıl sonuna kadar farklı kurum ve halk eğitimleri düzenleyerek çocuk, genç ve ebeveynlerin teknoloji kullanımının bağımlılığa dönüşmemesi hedeflenerek eğitim ve farkındalık çalışmaları ara vermeden devam edecek.

rize’de-bin-ogrenciye-‘teknoloji-bagimliligi’-egitimi-(7).jpgrize’de-bin-ogrenciye-‘teknoloji-bagimliligi’-egitimi-(6).jpgrize’de-bin-ogrenciye-‘teknoloji-bagimliligi’-egitimi-(4).jpgrize’de-bin-ogrenciye-‘teknoloji-bagimliligi’-egitimi-(1).jpgrize’de-bin-ogrenciye-‘teknoloji-bagimliligi’-egitimi-(9).jpgrize’de-bin-ogrenciye-‘teknoloji-bagimliligi’-egitimi-(12).jpgrize’de-bin-ogrenciye-‘teknoloji-bagimliligi’-egitimi-(13).jpg