Rize'de “Bir Adam Yaratmak Oyunu” Sahneleniyor

Rize'de “Bir Adam Yaratmak Oyunu” Sahneleniyor
Rize Gençlik Merkezi Büyükler Tiyatro Ekibi Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı, yönetmenliğini Yavuz Alaca’nın yaptığı “Bir Adam Yaratmak” oyunu yoğun ilgi üzerine  tekrar seyircilerle buluşacak.

“Bir Adam Yaratmak” adlı oyun, bugün (20 Mayıs Cuma günü) saat 20:00'da İsmail Kahraman Kültür Merkezi Büyük Salonda ücretsiz olarak sahnelenecek.
 
“Bir Adam Yaratmak” adlı oyunun konusu şöyle: Oyunun baş aktörü Hüsrev, başarılı ve tanınan bir yazardır. Dostu aktör Mansur’un da oynadığı “Ölüm Korkusu” adlı piyesi sahnelenmiş ve tüm basın gözlerini eserin yazarı Hüsrev’in özel hayatına dikmiştir. Artık eserden ziyade yazarın özel hayatıyla yazılan arasındaki bağlantı merak edilmektedir. Çünkü yazar birdenbire kendisini eserinin içinde bulmuş ve adeta yazdığını yaşamaya başlamıştır. Tıpkı oyundaki gibi elinden çıkan bir kaza sonucu bir cana kıymıştır. Bu içinden çıkılmaz durumdan farklı menfaatler edinmek isteyenlerin kuşattığı bir atmosferde yaşamak Hüsrev’e ağır gelmektedir artık. Aklının derinliklerindeki sorular dilinden dökülürken yaradılışa ve insani fıtratın ebedilik arzusuna dair korkuları yakarışlara dönüşür.

bir-adam-yaratmak-tiyatro-oyunu-rizede.jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kuran-kurslari-031.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum