Rize'de Bitmeyen Sevgi! Ramazan'ın İlk Gününde O'na Koştular!

Rize'de Bitmeyen Sevgi! Ramazan'ın İlk Gününde O'na Koştular!
Rize Taşçıoğlu Camiinde 60 yıl hanımlara sohbet yapan Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi, vefatının 7. Yılında da Ramazan Ayının ilk günü kabri başında Taşçıoğlu Caminin hanım cemaatince dualarla anıldı.

Rize’nin önemli şahsiyetlerinden ve din âlimlerinden İrşad Vakfı'nın kurucusu emekli vaiz  “Zavendikli Mustafa Hoca” olarak bilinen, 64 yılda Türkiye’nin dört bir yanına tebliğ ve davette binlerce talebe yetiştirerek arkasında kapanmayan bir hayır sayfası bırakan Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca, vefatından sonra yine Ramazan Ayının  ilk günü kabri başında dualarla anıldı.

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendiyi-kabri-basinda-anma-(1).jpg

Rize İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Müdürü Kadir Kara ve Ahmet Yazıcı Hoca, Hocaefendinin vefatının ardından Taşçıoğlu Camii hanım sohbetlerini devam ettirirken, Ramazan Ayının ilk günü dolayısıyla hanım cemaate yönelik düzenlenen programda Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi ve Merhume Eşi Hacı Hüsniye Yıldız, kabirleri başında dualarla anıldı.

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendiyi-kabri-basinda-anma-(2).jpg

Her yıl Ramazan Ayının ilk günü gerçekleşen programda bu yıl Taşçıoğlu Camiii hanım sohbet cemaatinin yanı sıra Zavendik Köyündeki Kurs Müdürü Hafız Bayram Ali Aslan Hoca, Hafız Muharrem Aslan Hoca ve Vakıf Müdürü Kadir Kara iştirak ederken, okunan dualar ve ilahilerle, indirilen hatimler için Kara  tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendiyi-kabri-basinda-anma-(3).jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendiyi-kabri-basinda-anma-(4).jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendiyi-kabri-basinda-anma-(5).jpg

rize-tascioglu-camiinde-60-yil-hanimlara-sohbet-yapan-merhum-zavendikli-mustafa-yildiz-hoca-efendi,-vefatinin-7.-yilinda-da-ramazan-ayinin-ilk-gunu-kabri-basinda-tascioglu-hanim-cemaati-tarafindan-dualarla-anildi..jpg

Öte yandan Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kursları için Ramazan Ayı dolayısıyla başlatılan yardım kampanyalarının da devam ettiği, zekat, sadaka, fitre, fidye, kurban gibi her türlü hayr ve hasenatlar için ilgili banka hesaplarına yardımda bulunabileceği öğrenildi.

HER TÜRLÜ YARDIMLARINIZ İÇİN İRŞAD VAKFI BANKA HESAP NUMARALARI

ALBARAKA RİZE ŞUBESİ: TR 09 0020 3000 0222 3364 0000 01

VAKIFLAR BANKASI RİZE ŞUBESİ: TR 49000 1500158 00729401 7074

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur’an-kurslarina-yardim-cagrisi-001.jpg