Rize'de Böbrek Hastası Kar Ambulansı ile Kurtarıldı

Rize'de Böbrek Hastası Kar Ambulansı ile Kurtarıldı
Rize’de kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan böbrek hastası 60 yaşındaki Ayşe Sarayoğlu, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Derepazarı ilçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan böbrek hastası 60 yaşındaki Ayşe Sarayoğlu, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

İlçeye bağlı Sandıktaş köyünde yaşayan ve kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan 60 yaşındaki Ayşe Sarayoğlu’nun mide bulantısı ve kusma şikayeti üzerine yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi. 

rizede-bobrek-hastasi-kar-ambulansi-ile-kurtarildi-(1).jpg

Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için kar paletli ambulans ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi. Köy merkezine kadar UMKE’ye ait araçla ulaşan ekipler, Sarayoğlu’nun evine ulaşmak için kar paletli ambulans ile harekete geçti.

Sarayoğlu’un evine yaklaşık 50 metre kadar kar paletli ambulans ile ulaşabilen ekipler, bunun üzerine sedye ile kar paletli ambulansın bulunduğu yere kadar Sarayoğlu'nu götürmek istedi.  Köylülerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla Sarayoğlu, kar paletli ambulansa ulaştırıldı.

rizede-bobrek-hastasi-kar-ambulansi-ile-kurtarildi-(2).jpg

Ekipler tarafından kar paletli ambulansta ilk müdahalenin ardından, köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Sarayoğlu, sevk edildiği Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Ekiplere teşekkür eden Ayşe Sarayoğlu'nun eşi Yaşar Sarayoğlu, “ Eşim akşam rahatsızlanınca Kaymakam ve köy muhtarından yardım istedim. Belediye Başkanımız da yardımcı oldu. Çok kar olduğu için sağolsun kar paletli ambulans ekipleri geldi. Eşimi sedye ile ambulansa sonra da hastaneye götürdük. Allah devletimizden razı olsun” dedi.

rizede-bobrek-hastasi-kar-ambulansi-ile-kurtarildi-(3).jpgrizede-bobrek-hastasi-kar-ambulansi-ile-kurtarildi-(4).jpgrizede-bobrek-hastasi-kar-ambulansi-ile-kurtarildi-(7).jpgrizede-bobrek-hastasi-kar-ambulansi-ile-kurtarildi-(5).jpg

rizede-bobrek-hastasi-kar-ambulansi-ile-kurtarildi-(6)-001.jpg