Rize'de Bölgenin En Önemli Onkoloji Merkezi Kuruluyor

Rize'de Bölgenin En Önemli Onkoloji Merkezi Kuruluyor
Rize’de, Doğuş Çay'ın katkılarıyla Karadeniz Bölgesi’nin en önemli onkoloji merkezi kuruluyor.

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Doğuş Çay'ın katkılarıyla kurulan Onkoloji Merkezi için sona yaklaşıldı. 75 yataklı olarak planlanan ve son teknoloji ile donatılacak olan merkezin Mayıs ayı içerisinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılacağı tören ile hizmete açılması hedefleniyor.

hasan-turut.20130207113948.jpgKonuyla ilgili açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, Karadeniz Bölgesi’nin kanser araştırmaları ve tedavisi üzeride kurulan en güçlü merkez olduğunu belirterek “Merkez 75 yatak kapasiteli planlandı. Yatak kapasitesinin 26’sını suit odalar oluşturacak. Türkiye’de ilk kez bu merkezimizde robotik kemoterapi uygulanacak. 40 Yataklı ayaklı kemoterapi uygulama imkanımız olacak. İyot131 tedavisinden, nükleer tedavilere kadar ülkemizde kanser alanında uygulanan tüm tanı ve tedaviler bu merkezde yer alacak” dedi.

822 BİN HASTAYA BAKILDI

Türüt, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin iş yoğunluğunun her geçen gün artığını belirterek 2012 yılı içerisinde 822 bin hastaya bakıldığı, 44 bin 400 ameliyat gerçekleştirildiğini söyledi. Türüt, “İş yoğunluğumuz her geçen gün artmaktadır. Özellikle Pazartesi günleri 8 bin hastaya bakmaktayız. 2012 yılı içerisinde toplam hasta yoğunluğumuz 822 bin oldu. Hastanemizde Bin’i A grubu 44 bin 400 ameliyat gerçekleştirildi. Hastanemiz ülkemizde Bakanlık ve Üniversite Hastanesi olarak aynı anda hizmet veren ilk hastanedir. 100 öğretim görevlisi ve 50 Bakanlık uzmanımız var. Hastanemizde 13 profesör, 17 doçent, 82 asistan ve 220 hekim hizmet vermektedir” dedi.

rize-onkoloji-hastanesi.jpg