Rize'de Bu Alanlar Yıkılacak

Rize'de Bu Alanlar Yıkılacak
Rize Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’ndan itibaren Kurtuluş İlköğretim Okulunun kavşağına kadar olan binalar yıkılacak Rize Meydanı büyütülecek.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, dün akşam Kaçkar Karadeniz Tv’de katıldığı Gündem Siyaset adlı programda Rize Meydan Projesini açıkladı.

Haber Müdürü Zeynep Akyıldız’ın sorularını cevaplandıran Bakırcı, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’ndan itibaren Kurtuluş İlkokulunun kavşağına kadar olan binaların Rize Meydan Projesi kapsamında yıkılacağını ve Rize meydanını genişleteceklerini açıkladı.

Bakırcı, konu hakkında şunları kaydetti: Rize kamuoyu Rize’yi Şeyh Cami ile Turist Oteli arasında varsayarsa buraya hapsedersek biz yanılırız. Sayın Başbakanımızın tabiriyle Rize bir kasaba görüntüsünde olan bir şehirdir. Tam kurtalabildi mi? Kurtaramadı ama belli bir yere geldi. Hemen Cumhuriyet Meydanı diye bildiğimiz yer projeyi genişletme sebebimiz odur. Ziraat Bankasının bulunduğu ada, karşıdaki belediyenin küçük bir iş merkezi var (Avantaj Alışveriş Merkezinin bulunduğu bölüm), Ekrem Orhon Apartmanı, eski adliye binası, cumhuriyet polis merkezi, düğün salonunun olduğu bina, özel idarenin orasını kafaya kadar kaldıracağız. Komplesi meydan, altı otopark yolda altta belki, belki diyorum çünkü o proje tam değil kuyumcularımıza hizmet verecek dükkanlar finansını da Rize Belediyesi’nin bütçesi ile yapmamız mümkün olmadığından Çevre ve Şehircilik Bakanlığından temin edeceğiz.