Rize'de Bu Fırsat Kaçmaz!

Rize'de Bu Fırsat Kaçmaz!
Rize'de desteklenmeye değer bulunan projelere 27 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi verilecek.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi ve KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü’ imzalandı. MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel ile KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta tarafından imzalanan protokole göre; kendi işini kurmak isteyenlere yönelik 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' verilecek. Eğitimler sonunda desteklenmeye değer bulunan projelere 27 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi verilecek.

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, ilimizin ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümü noktasında girişimci sayısının hızla artırılması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılarak başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, gerektiğini söyledi. Temizel “Girişimci adayı 90 kişiye 60 saatlik eğitim verilecek. Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika alarak yeni iş fikirlerini hayata geçirmek için KOSGEB’den destek almaya hak kazanacak. Umarım bu çalışmamız ilimiz için hayırlı olur" dedi.

3.20110304153910..jpg

Kurslara yoğun bir katılım olmasını beklediklerini söyleyen Temizel, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne başvurmak isteyen girişimci adaylarının, 7-19 Mart 2011 tarihleri arasında MÜSİAD Rize Şubesi’ne gelerek, başvuru formunu doldurmaları gerektiğini söyledi.

KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, desteğe değer bulunan iş planlarına 27 bin lira hibe ve 2 yıl sonra geri ödemeli faizsiz 70 bin lira kredi verileceğini bildirerek, “Girişimcilik desteği programı dışında da KOSGEB olarak girişimcilerimizin sürekli yanındayız. Her fırsatta işletmelerimize muhtelif destekler veriyoruz. Bunları yapmaktaki hedefimiz, ülkemizdeki girişimci sayısını artırıp işletmelerimizin gelişmesine katkı sağlamaktır" dedi.

Usta, kursların ardından işlerini kuran girişimcilere yardım ve desteklerinin devam edeceğini de kaydetti.

5.20110304154526..jpg