Rize'de Bu Fırsat Kaçmaz!

Rize'de Bu Fırsat Kaçmaz!
Rize'de artık kendi işimi kurmak, kendi işimin patronu olmak istiyorum, planım, projem hazır ama sermayem yok diyorsanız işte size fırsat. 27 bin TL. hibe, 70 Bin TL. 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı...

Ah bir 27 Bin TL. param olsa yada ilk iki yılı ödemesiz 24 ay vadeli 70 Bin Tl. faizsiz kredi alarak kendi işimin sahibi olabilsem diyorsanız TÜMSİAD Rize Şubesi'nde kayıtları başlayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sizin için kaçırılmayacak büyük bir fırsat...

Tüm Sanayici ve İş Adamlar Derneği (TÜMSİAD) Rize Şubesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığıyla,  iş kurmak istiyorum diyenlere 27 bin lira hibe, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 24 ay vade ile faizsiz 70 bin lira kredi verecek. Bunun için yapmanız gereken 60 kişi ile sınırlandırılan ve 25 Ocak'ta başlayıp 22 Şubat 2012 tarihinde sona erecek kayıtlarda TÜMSİAD Rize Şubesi'ne başvurarak kaydınızı yaptırmanız ve verilecek 60 saatlik eğitimi tamamlayarak başarı sertifikasını almak.

27 BİN LİRA GERİ ÖDENMEYECEK, 70 BİN TL. FAİZSİZ KREDİ

Girişimcilere verilecek 27 bin liranın tamamı hibe olarak ödenecek yani geri istenmeyecek. İsteyen girişimciler ayrıca faizsiz 70 bin liralık kredi de kullanabilecekler. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 24 ay vade ile ödemeye başlayacak.

27 bin lirası hibe, 70 bin lirası ise faizsiz geri ödemeli kredi için ilkokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş herkesin kendilerine başvurabileceğini belirten TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, projenin, üniversite mezunları ve ev hanımları için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

abdulbaki-fil-tumsiad-rize-sube-baskani.20120126194744.jpgTÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil açıklamasında, 60 saatlik kursiyer eğitimlerinin 24 Şubatta başlayıp 20 Martta tamamlanacağını ifade ederek şunları kaydetti: TÜMSİAD Rize Şubesi olarak KOSGEB Rize Hizmet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmada iş sahibi olmak isteyen 60 kişiyi iş sahibi yapacak olmanın sevincini birkez daha yaşarken, Avrupa birliğine uyum ve sertifikalı eğitim programlarının ardından Girişimcilik eğitimlerinin yapılmasını makul gördük. Daha önce şubemiz tarafınca Avrupa birliği eğitimlerinde Liderlik ve takım Kurma, Niş Pazar Stratejileri, Proje Döngüsü Eğitimi (PCM), Avrupa birliği eğitimi, Ekonomi eğitimleri verildi. Bu eğitimlere katılım sağlayan bireyler teknik ve teorik şekilde bilgi ile donatıldılar. İl genelinde sağlamış olduğumuz farkındalıkla çalışmalarımıza ara vermeden devam ederek Girişimcilik eğitimlerinin uygulanmasının bir gereklilik olduğunun bilincindeyiz. Girişimcilik eğitimlerine katılım sağlayarak sertifika alan kursiyerler 27.000 TL hibe 70.000 TL kredi imkânı ile kendi işlerini kuracaklardır. 

Bugün bilginin çok hızlı olarak üretildiği ve kısa bir süre içerisinde güncelliğini yitirdiği bir çağda yaşamaktayız. Kuruluşların, bireylerin stratejilerini ve hedeflerini doğru bir şekilde belirleyebilmesi, bilgiyi en iyi şekilde kullanmalarına bağlıdır. Bilginin başlı başına bir ekonomik değer haline dönüşerek spesifik bir hal alması oldukça önem arz etmektedir. Bölgede sağlanılacak farkındalık ile ihtiyaç olarak belirlenen eğitim programlarını kazandırmak ve bilgiye erişim olanaklarını mümkün kılmak için Eğitim projelerimiz devam edecektir.

BAŞVURU VE BİLGİ İÇİN TELEFON VE ADRES BİLGİLERİ :

TELEFON: 213 20 05

ADRES: Adnan Menderes Bulvarı Sahil Yolu Caddesi Bayraktar İşhanı Kat: 2 (Rize İl Emniyet Müdürlüğü Binası Yanı) RİZE