Rize’de Bu Zulme Kim Dur Diyecek?

Rize’de Bu Zulme Kim Dur Diyecek?
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun tüm tepkilere ve “Üreticilerimiz 1. Sürgünde 400 kilo kota hakkını kullanacak” açıklamasına rağmen çay üreticisine uygulanan zulme kim dur diyecek?

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun uygulamak istediği ve kamuoyunda büyük tepki çektiğinden geri adım atmak zorunda kaldığı "Randevu günü belirlenen miktarda çay satmayan ya da eksik satan üreticilerimizin satmadıkları miktar kotadan düşülecek" zulüm uygulaması Genel Müdür Sütlüoğlu’nun 11 Mayıs’ta canlı yayında yaptığı “Üreticilerimiz 1. Sürgünde 400 kilo kota hakkını kullanacak” açıklamasına rağmen Sütlüoğlu tarafından fabrikalara yeni bir emir yazısı gönderilmediğinden devam ediyor ve fabrikalar tarafından Sütlüoğlu’nun emri gereği vatandaşlara randevu gününde çay satmadıkları ya da eksik satmaları halinde kota haklarının yanacağına dair SMS gönderimi de sürüyor.

Genel Müdür Sütlüoğlu’ndan aldıkları emir yazısı dolayısıyla Çaykur Fabrikalarının üreticilere SMS yoluyla aynı mesajı gönderdiği ve kota düşümünün yapılmak istendiği bilgisine ulaşıldı.

ÜRETİCİ DE DERTLİ FABRİKA MÜDÜRLERİ DE DERTLİ

Çaykur’un çay fabrikalarını sezona yetiştirememesi nedeniyle yaş çay sezonunun hemen başında kontenjan ve randevulu sistemi uygulaması nedeniyle daha düşük fiyatlarda çayını özel sektöre satmak zorunda bırakılan yaş çay üreticisi, uygulanmak istenen kota düşümüyle de özel sektöre çay satmak zorunda bırakılmak istenmelerine tepkilerini dile getirerek, “Yeter bu zulüm artık. Birileri buna dur desin. Çaykur Genel Müdürü ne yapmaya çalışıyor? Uygulamak istedikleri yöntemle bizleri daha düşük fiyatla çay alan özel sektöre çay satmaya zorluyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baba ocağında çay üreticisine yapılan bu zulmü hiç kimse görmüyor mu, ses çıkarmıyor?” diye konuşurken, isminin açıklanmasını istemeyen bazı fabrika müdürleri de Genel Müdür Sütlüoğlu’nun kendilerini yaş çay üreticisiyle karşı karşıya bırakmasından dert yanarak, Genel Müdür Sütlüoğlu’nun canlı yayında yaptığı ‘Vatandaş paniğe kapılmasın. 400 kilo kota hakkını Çaykur’a verebilecek. Sonuna kadar biz bunu alacağız. Acele etmesinler.’ açıklamasına rağmen kendilerine uygulamanın devam etmeyeceği yönünde yeni bir emir yazısı gönderilmediğinden Sütlüoğlu tarafından gönderilen kota düşümüyle ilgili emir yazısını SMS göndererek uygulamak zorunda olduklarını ifade etti.

İŞTE SÜTLÜOĞLU'NUN 11 MAYIS'TAKİ O AÇIKLAMALARININ ARDINDAN ÜRETİCİYE GÖNDERİMİ DEVAM EDEN O SMS'LERDEN SADECE BİRİ

caykur-kota-dusumu-mesaji.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Sütlüoğlu'ndan Hem Tehdit Hem Geri Vites

Sütlüoğlu Kendini Övdü Çay Üreticileri de Dahil Herkesi Suçladı

Rize’de Genel Müdür Sütlüoğlu'na Büyük Öfke

Genel Müdür Sütlüoğlu’na Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Çay Üreticileri Derneği Genel Müdüre Sert Tepki Gösterdi Sütlüoğlu'nu İstifaya Davet Etti

Çay Üreticisi Çaykur Genel Müdürünü İstifaya Çağırdı

Çaykur’dan Çay Üreticisine 1 Şok Daha

Çaykur’dan Çay Üreticisini İsyan Ettiren Uygulama. Üretici Çayını Çaykur'a Satamayacak