Rize'de Burak Yazıcı İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Rize'de Burak Yazıcı İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Geçtiğimiz ay Suriye’nin Halep kentinde özgür Suriye Ordusu saflarında Esed ejimine karşı savaşırken hayatını kaybeden Rizeli Burak Yazıcı için memleketinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rize’nin Taşköprü Köyünde ikamet eden 22 yaşındaki Burak Yazıcı, üç ay önce evinden ayrılarak Davut Elmısri kod adı ile Esed rejimine karşı savaşmak için Suriye’ye giderek rejim karşıtlarına katılmıştı. Bir ay önce Burak’ın arkadaşları evini ayarak Burak’ın şehit olduğu haberini vermişti. Burak’ın babası Hasan Yazıcı tüm çabalarına rağmen oğlunun cenazesini Rize’ye getiremedi. Suriye’ye gidip oğlunun mezarını ziyaret eden Hasan Yazıcı bugün Cuma namazının ardından Rize Şeyh Camisi’nde oğlunun gıyabında cenaze namazı kıldırdı. Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına Burak’ın yakınları ve camiden çıkan çok sayıda cemaat katıldı. Burak’ın gıyabı cenaze namazı şehit olarak kılındı.

rize’de-burak-yazici-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi.jpg

Namaz sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan baba Hasan Yazıcı, “Oğlumun cenazesini Rize’ye getirebilmek için 7 gün Suriye topraklarında uğraştık, getiremedik. Rabbimiz fetih ettikleri o topraklarda kalmasını istedi. Bizim Türk sınırından Halep’e doğru hayat ettikleri şekilde 150 kilometre boyunca tevhit bayrağını diktiler. Rabbim o mübarek topraklarda yatmayı ona nasip etti. Gidip orada şehidimizi gördük. Mezarını yaptık. Halep’in Atme kasabasındadır. İki yıldır hayal ettiği şekilde şehit oldu. Halep’i fetih ettiler. Dedikleri devleti kurdular. Tek tesellim odur. İstanbul’un fethinden sonra ilk kez müslümanlar Halep’i feth etti” dedi.

hasan-yazici.20130405143159.jpg

burak-yazici.20130405143210.jpg