Rize'de Bursa-Rize Dostluğu

Rize'de Bursa-Rize Dostluğu
Çaykur Rizespor-Bursaspor mücadelesinden önce bir araya gelen 2 takımın yöneticileri ve taraftarları, dostluk mesajları verdi.

Ç. Rizespor-Bursaspor mücadelesinden önce Rize'de Dedemin Bağı Et ve Balık Lokantası'nda bir araya gelen 2 takımın yöneticileri ve taraftarları, dostluk mesajları verdi. Ç. Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, "İlk defa bir takımın taraftarlarını karşıladım. Bu bir milattır. Kavgayla bir yere varılmaz. Kavga etmek istiyorsanız kum torbası alın evde ona vurun" dedi.

Rize’de oynanacak karşılaşma öncesi, Ç.Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ve yönetim kurulu üyeleri Koray Deniz ve Aykut Ferah ile Bursaspor icra kurulu üyesi İlhan Satık, Bursa Rizeliler Derneği Başkanı Sebahattin Varlı ve iki takımın taraftar grupları Dedemin Bağı Et ve Balık Lokantası'nda bir araya gelerek hem yemek yediler hem de sohbet etiler. Dostluk mesajlarının verildiği yemekte Ç.Rizespor taraftarları Bursaspor taraftarlarını çiçeklerle karşıladı.

rizede-rize-bursa-dostlugu.20130922151850.jpg

BURSASPOR TARAFTARLARI RİZE'DE BÖYLE KARŞILANDI FOTO GALERİ TIKLA GÖR...

Ç. Rizespor taraftarı, bugün Bursaspor taraftarlarını ağırladı. Yeşil beyazlı taraftarları çiçeklerle karşılayan Çaykur Rizespor taraftarları, iki takımın atkılarını dağıttı. Sporun dostluk olduğunu vurgulayan Çaykur Rizespor Başkanı Kalkavan, taraftarlara teşekkür ederken şunları söyledi:

rizespor-bursaspor-atkisi.jpg

"HUSUMETLERİ BİTİRMELİYİZ"

"Böyle bir karşılama ilk defa oluyor. İlk defa bir taraftar grubunu karşılıyoruz. Bunu bir milad olarak kabul edin. 5 yıldır başkanlık yapıyorum. Üzülüyoruz. Sonuç ne olursa olsun kardeşsiniz. Yenersiniz, yenilirsiniz o ayrı. Sonuç ne olursa olsun spor, kardeşlik olduğu zaman güzel. Futbolun değerini arttırmak için bu önemli. Arkanızda bir dünya genç var. İçinizde sinirleri bozulan olacak, onları da engelleyeceksiniz. Sizler büyük bir şehrin takımısınız. Türkiye'ye örnek olmanız lazım. Spor şiddet ve küfür demek değildir. Spor güzel yapıldığı zaman çok keyifli. Bu dediğimi unutmayın. Sporda 3 sonuç da var. Kaybettiğin zaman karşıdakinin mutluluğuyla yaşayın. İyi oynayanın kazanması lazım. Her zaman kazanılmaz. Sizi burada ağırlıyorlar. Husumetleri bitirmemiz lazım. Bursa'da değerli dostlarımız var. Bursaspor'un rahmetli başkanı İbrahim Yazıcı Rizeli'ydi. Onun anısına sahip çıkıp dostluğu pekiştirmek lazım. Geçmişte yaşananlar yaşandı bitti. Yeni sayfa açmak lazım. Esas olan ebedi dostluklar. Hak eden kazansın. Rizespor kazansın diye bir şeyimiz yok.
Kim iyi oynarsa o kazansın. Bursaspor’da iyi bir takım. Bazen inişler çıkışlar oluyor. Yeni bir teknik ekip var.
Yeni teknik direktörünüz var. Mutlaka toparlayacaksınız. Bursaspor beşinci büyük takımdır. Bizde lige renk katmak istiyoruz. Taraftarımızla gurur duyuyoruz. Ligde çağ atladık. Devrim yapıyoruz. Bu kadar Karadenizli insana öfke kontrolünü sağlamak kolay değil. Artık hakemin verdiği her karara tepki göstermiyorlar. Güzelde ev sahipliği yapıyorlar. Biz lige renk katmaya çalışıyoruz. Tüm gruplara hoşgeldiniz, diyoruz. Bursaspor taraftar gruplarına başta 'texas' olmak üzere başarılar diliyorum. Kavgayla bir yere varılmaz. Kavganın kimseye faydası olmaz. Kavga etmek istiyorsanız evde kum torbaları tutun onlara vurun. İnsana vurmak yazıktır günahtır. Allah'ın yarattığı bir insana kötülük yapmak zulümdür. Zaten dinimizde de yasaktır."

metin-kalkavan-rizede-bursa-rize-dostlugu.20130922152237.jpg

Bursaspor yönetim kurulu üyesi İlhan Satık ise,"Rize'de gösterilen bu alaka bizi mutlu etti. Bu dostluğun, arkadaşlığın böyle sürmesini temenni ediyoruz. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum. İki takıma da başarılar diliyorum" dedi.

rizede-bursa-rize-dostlugu.20130922145827.jpg

Ç. Rizesporlu taraftar Şuayip Bozkurt ise sevgi ve hoşgörü platformunu başlattıklarını belirtti, "Kardeşlerimizi bir hafta önce aradık. Bizi kırmadılar ve geldiler. Buradan tüm Türkiye'ye şu mesajı vermek istiyoruz. Kavga ve gürültüden uzak olunması için elimizden geleni adımı atacağız" diye konuştu.

rizede-rize-bursa-dostlugu-1.jpg

Bursasporlu Taraftar Selim Kurtulan ise, "Dostluklar böyle olur. Biz de her gelen takımı ayırmadan karşılıyoruz. Biz de onları en güzel şekilde ağırlayacağız" dedi.

selim-kurtulan.jpg