Rize'de Buruk ve Avcı'nın Maç Sonu Açıklamaları

Rize'de Buruk ve Avcı'nın Maç Sonu Açıklamaları
Spor Toto Süper Lig’de oynanan Çaykur Rizespor - Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından her iki takımın teknik direktörlerinin açıklamaları şöyle:

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında lider Medipol Başakşehir, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek, zirvedeki yerini korudu. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1'i yakalayana kadar oynadıkları oyundan memnun olmadıklarını ve fırsatları değerlendiremeyerek günü puansız kapattıklarını belirtirken, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 12 haftada 27 puanın son derece önemli olduğunu söyledi. 

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Çaykur Rizespor evinde Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından Teknik Direktör Okan Buruk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fırsatları değerlendiremediklerini söyleyen Buruk, “Maçtan önce tabi ki iyi bir takımla oynayacağımızın farkındaydık. Hem çok az gol yiyen hem de iyi oyunculara sahip. Sadece bir takım değil yedeklerde de bekleyen bir takımı daha var. Gerçekten çok iyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. Buna göre önlemlerimizi almaya çalıştık. İlk yarıya baktığımızda rakibimize çok fazla pozisyon vermedik. Bizim Vedat ile bulduğumuz bir pozisyonumuz vardı. İkinci yarının başında özellikle bir penaltı pozisyonu vardı. Telefondan baktığımızda ofsayt da gözükmüyor, net bir penaltı. Burada yani VAR sisteminin atladığı bir pozisyon olduğunu düşünüyorum. 1-0’ı yakalama fırsatları elimize geldi. Bunları değerlendiremedik. Bir de duran toptan yedik. Ondan sonraki bölüm, özellikle 2-1’i yakalayana kadar ki bölümden hiç memnun değilim, mutlu değilim. Ama 2-1 sonrası çok daha farklı bir takım ortaya çıktı. Maçı berabere bitirebilirdik, pozisyonlar da geldi ama günün sonunda puan alamadan ayrıldık” şeklinde konuştu. 

okan-buruk-002.jpg

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ

abdullah-avci-002.jpg

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Abdullah Avcı, Rize'de olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Rakiple ilgili 3 tane önemli konu başlığımız vardı. Özellikle burada oynayacağımız oyun. Yakalayacağımız pozisyon. Set oyunu oynarken de rakibin arkasına koşan oyuncuları ve savunmadan hücuma geçerken yine yüksek şiddetle koşu yapan ligin şiddetle öne doğru en fazla koşu yapan oyuncuları. Bununla ilgili neler yapabileceğimizi çalıştık. Bununla ilgili de ligde en fazla topa sahip olan takımız ve amacımız yine topa sahip olmaktı. Özellikle gole kadar yüzde 68 ile topa sahip olduk. Rakip ilk yarı bizden 3 kilometre daha fazla koşu yaptı. Topa sahip olup, rakibi koşturarak fiziksel olarak da bunun düşüşünü sağlayacaktı. Birinci ve ikinci bölgeye kadar çok doğru organizasyonla geldik. Sonuçlandırma ve üçüncü bölgeye geldiğimizde yanlış tercihler, dripling yerine bazen şut, şut yerine mesafe kat etme, çabuk top kayıpları ilk yarı itibariyle bunları yapamadık. İkinci yarı itibariyle bunu daha doğru şekilde yaptık. Duran top, bu lig için önemlidir. Onunla golü bulduk. İkincisinde tamamen çalıştığımız ve attığımız gol. Sonrasında iki oyuncumuzun basit bir şekilde oyundan düşmesi ve rakibimizin attığı gol. Son 10 dakikalık bölümde bize psikolojik baskı oldu. Kaliteli bir takımız bu hataları yapmamamız gerekiyor. 12. haftada 27 puan son derece değerli. Oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.