Rize'de Büyük Operasyon

Rize'de Büyük Operasyon
Rize, Van ve Trabzon illerinde, sokakta uyuşturucu satıcılığı yapan kişilere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Doğu Karadeniz'de sokakta faaliyet gösteren uyuşturucu satıcılarına yönelik yürütülen çalışma sonucu, Rize il merkezi ve ilçeleri ile Van ve Trabzon'da 9 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bu adreslerde yapılan aramalarda yaklaşık 1 kilo eroin, 95 gram esrar, 3 gram afyon sakızı, 20 kök kenevir bitkisi, 3 tabanca, 24 fişek, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 23 hap, çok miktarda uyuşturucu kullanmaya yarayan malzeme ele geçirildi.

Operasyonlarda 3'ü yabancı uyruklu toplam 15 kişi göz altına alındı. Zanlılar Rize Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan A.K, Ö.Ç, M.Y, H.B, O.K, G.T, T.B, M.Ş, İ.Y, N.A, İ.T ile Gürcistan uyruklu I.S ''uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak'' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlılardan 1'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yabancı uyruklu 2 kişi sınır dışı edildi.