Rize'de Çalışmalara Hız Verildi

Rize'de Çalışmalara Hız Verildi
Rize Belediyesi, şehirde yaşanan selin ardından temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada, afetin ardından dört gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen caddelerin büyük bir kısmı temizlenen Rize'de hayatın gün geçtikçe normale döndüğü belirtildi.

Şehirde oluşan çamur deryasının Rize Belediyesinin 24 saat aralıksız devam eden çalışmalarıyla temizlendiği ifade edilen açıklamada, yoğun olarak TEDAŞ önünde oluşan balçık halinde çamur yığınlarının temizlendiği, tıkanan dere yatağının da, içerisinde bulunan çamur birikintilerinin iş makineleriyle alınarak açıldığı kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ve çevre illerden gelen takviye kuvvet ile adeta Rize'de seferberliğin ilan edildiği çalışmalarda esnafın mağduriyetinin giderilmeye çalışıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yaşanan afet dolayısıyla şehirde su baskınlarının oluştuğu bina ve iş yerlerinin bodrum katlarına dolan tonlarca su birikintileri, motopomp ve vidanjörlerle tahliye ediliyor. Hasarlı araçların vinçlerle kaldırıldığı caddelerde oluşan balçık çamur yığınları, iş makineleriyle temizlenerek tretuvarlarda ve caddelerde yıkama çalışmaları devam ediyor. Sel nedeniyle tıkanan rögarlar, vidanjörlerle açılıyor.