Rize'de Cami Hoparlörlerinden Halka Uyarı

Rize'de Cami Hoparlörlerinden Halka Uyarı
Meteoroloji ile AFAD tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yağışların etkili olacağının açıklanması nedeniyle Rize’de cami hoparlörlerinden vatandaşlar anonslarla uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağışların pazartesi saat: 23.59’a kadar Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon illerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli, Trabzon'un doğusu ile Rize il geneli ve Artvin'in kıyı ve kuzey kesimlerinde şiddetli yer yer aşırı olacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından da AFAD bazı iller için tehlikeli durum için kullanılan "turuncu kod"lu uyarıda bulunmuştu. Bölgede şiddetli yağışlar etkisini sel ve heyelanlarla gösterirken Rize İl Müftülüğü vatandaşları cami hoparlörlerinden yapılan anonslarla uyardı.

Şiddetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve vatandaşların dere yataklarından uzak durmaları gerektiği uyarısında bulunulan anonslu uyarıda, “Kıymetli vatandaşlarımız. Bu akşam ve yarın için ilimizde afet riski taşıyan yoğun yağış uyarısı vardır. Şiddetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, dere yataklarında bulunulmaması gerekmektedir. Rabbim her türlü afetlerden bizleri muhafaza eylesin” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.