Rize'de camiler arası futbol turnuvası

Rize'de camiler arası futbol turnuvası
Rize'nin Pazar ilçesinde Pazar Müftülüğü'nce düzenlenen camiler arası futbol turnuvasında Hatuniye Camisi takımı şampiyon oldu.

İlçedeki bir halı saha tesisinde gerçekleşen turnuvanın final maçında Suçatı Köyü Camisi takımını 5-2 mağlup eden Hatuniye Camisi takımı şampiyon oldu. Turnuvada üçüncülüğü ise Güzel Yalı Mahallesi Camisi takımını 10-8 mağlup eden Sahil Camisi takımı kazandı.

Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy, turnuva sonunda yaptığı değerlendirmede, amaçlarının dostlukları pekiştirip birlik ve beraberlik duygusunu yaşatmak olduğunu belirterek, ''Turnuvaya 30 camimizde Kuran kursunda öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu takımlar katıldı. Ahlakı güzel, devletine ve milletine faydalı çocuklar yetiştirmek için gayret gösteriyoruz'' dedi.

8005

Turnuvaya katılan bütün takımları kutladıklarını ifade eden Aksoy, ''İlk üç takıma kupa ve öğrencilerin hepsine birer madalya ile Kuran-ı Kerim meali hediye ettik'' diye konuştu.

Hatuniye Camisi imamı ve takımın çalıştırıcısı Paşalı Yılmaz ise turnuvada ikinci kez şampiyon olduklarını anlatarak, ''Turnuva boyunca çok iyi karşılaşmalar çıkardık. Hak ettiğimiz şampiyonluğu kazandık. Ama önemli olan öğrencilerimizin derslerin yanında spor yapmaları, kaynaşmaları'' diye konuştu.