Rize'de Camiler Çiçek Açtı !

Rize'de Camiler Çiçek Açtı !
Rize’de Yaz Kur’an Kursları camilerde yoğun bir katılımla başladı.

Kursların ilk gününde çocuklar birbirlerini tanırken, ilk defa camiye gelen minikler oyunlar oynayıp, yeni arkadaşlar edinmenin heyecanını yaşadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarında İlk dersler 24 Haziran’da başladı. Görkemli bir açılış töreni yapılan Rize Merkez Berat Camii, Yaz Kur’an Kurslarına 30 öğretici 605 öğrenci ile eğitime başladı.

berat-cami-yaz-kuran-kursu-acilis-toreni-2.jpg

Okulların tatile girmesi ile birlikte her yıl düzenli olarak camilerde ve Kur’an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve Rize İl Müftülüğü aracılığıyla il genelinde açtığı Yaz Kur’an-ı Kerim Kursları ilk günü yoğun ilgi gördü. Rize Merkez Berat Camii’ne gelen öğrenciler tatil yapmak yerine Kur’an-ı Kerim öğrenecek olmanın heyecanını yaşadı. 23 Ağustos’a kadar devam edecek olan kurslarda çocuklara dini bilgiler de öğretilecek.

Vakıflar İlkokulunda düzenlenen açılış merasimine İl Müftüsü Yusuf Doğan, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Gümüş, Berat Camii görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan, Berat Camii’nde Yaz Kur’an Kurslarına 30 öğretici, 605 öğrenci ile eğitime başlandığını ifade etti. Müftü Doğan, yaz Kur’an Kurslarının öneminden ve Kur’an öğrenmenin faziletinden bahsederek eğitim öğretimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

berat-cami-yaz-kuran-kursu-acilis-toreni-1.jpg

berat-cami-yaz-kuran-kursu-acilis-toreni-3.jpg

berat-cami-yaz-kuran-kursu-acilis-toreni-4.jpg