Rize'de Çanakkale 57. Alay Vefa Yürüyüşü Düzenlenecek

Rize'de Çanakkale 57. Alay Vefa Yürüyüşü Düzenlenecek
Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıkları ile anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, 25 Nisan Salı günü düzenlenecek olan “Vefa Yürüyüşü” ile Rize’de anılacak.

Çanakkale Kara Savaşlarının 102. Yılı kapsamında Şehitleri anmak ve onları yad etmek üzere tüm halkında katılımı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Himayelerinde 81 İlde “Çanakkale Ruhu Sönmedi, Sönmeyecek” sloganı ile program düzenlenecek.

25 Nisan Salı günü Rize’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilecek program, Sahil Camiinde Sabah Namazı ile başlayacak olup, programa saat 09:00'da Sahil Camii önünden başlayıp İslampaşa Kurşunlu Camiinde son bulacak Vefa Yürüyüşü ile devam edilecek. İslampaşa Kurşunlu Camiinde sona erecek Vefa Yürüyüşüne takiben Program Kurşunlu Camii Şehitliğinde Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Yarma Çorbası ikramı ile sona erecek

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, açıklamasında, “Çanakkale Kara Savaşlarının 102. Yılı kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek olan programda gençlerimizden şehitlerimizi anmak ve onları yad etmek ruhlarına bir dua göndermek için bir arada olacağız. Kahramanlar savaşı olarak Türk ve Dünya tarihine geçen bu cephe Savaşında şehit olan askerlerimiz insanlık tarihinin en büyük savaşlardan biri olduğu unutulmamalıdır. Bu Vefa duygusunu yeni yetişen gençlerimize aktarmak için bizlerde elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Bütün halkımızı gençlerimizi yarın ki programa davet ediyorum” dedi.

mustafa-celik-035.jpg