Rize'de Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Rize'de Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi
Rize'de Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nda dereceye giren üç yarışmacıya toplamda 500 kilogram kuru çay hediye edildi.

Rize Ticaret Borsası tarafından Ağustos ayında Rize’de düzenlenen Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nda dereceye giren üç yarışmacıya bugün düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yarışmada en iyi çayı demleyen Nurcan Koçali’ye 300, 2. gelen Fatma Çalık’a 150 ve 3. gelen Fatma Yanık’a 50 kilogram özel üretilmiş yüksek kalite kuru çay hediye edildi.

rizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(4).jpg

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nın bu sene dördüncüsünü düzenlediklerini belirtti.

Türkiye'de ilk defa 4 sene önce başladıkları etkinliğe önemli bir boyut kattıklarını ifade eden Erdoğan, "Burada standart Türk çayının en güzel demleneceği şekilde arkadaşlarımızla bir yarışma süreci başlattık. Üç bayan arkadaşımızın dereceleri hak etmesi bizleri daha da mutlu etti. Yarışma boyunca yaklaşık bir tonluk bir hediye takdimimiz oldu. Türkiye'de çok güzel çay demlendiğini, bunu en güzel bayanların yaptığını gördük. Bayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Erdoğan, Türkiye Kahveciler Federasyonu ile çayı birkaç projede değerlendirmek istediklerini kaydederek, "Türk çay kültürünü çok daha ileri seviyelere taşımak istiyoruz. Avrupa Birliği Projesi çalışmamız var. Türkiye'nin en uç noktasından en iç noktasına kadar toplu olarak çay ikramı yapan yerlerde sunum ve demleme eğitimi vermek için çalışıyoruz. Türkiye'de 80 yıldır hakim olan çay sektörünü çok iyi bir noktaya taşıyacak çok iyi bir hedef olacaktır" diye konuştu.

rizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(1).jpg

Yarışmanın birincisi Koçali ise gazeteden yarışmayı öğrendiğini dile getirerek, katılıp birinci olduğu için mutlu olduğunu ve kazandığı ödülün yarısını ihtiyacı olan kişilere dağıtacağını söyledi.

Çay demlemenin püf noktalarını anlatan Koçali, "Bir demliğe üç çay bardağı kuru çay koyduktan sonra sıcak bekletilmiş suyu üzerinde gezdirerek döküyorum. Yaklaşık 12 dakika kısık ateşte beklettiğimiz çayı yarım saat içerisinde tüketimini sağlıyoruz. Uzun yıllardır bu mesleği yapıyorum. Sanırım artık elim çay demleme için bir terazi gibi oldu" ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye girenlere çay ödülleri tutanak ile teslim edildi. Törenin ardından birinci olan Koçali, katılımcılara çay demleyerek ikram etti.

rizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(2)-001.jpgrizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(5).jpg

rizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(1)-001.jpgrizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(3)-001.jpgrizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(6).jpgrizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(4)-001.jpg

rizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(7).jpg

rizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(2).jpgrizede-cay-demleme-ve-sunum-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-(3).jpg