Rize'de Çay Paketleme Fabrikasına Yeni Yer Bulundu - ÖZEL -

Rize'de Çay Paketleme Fabrikasına Yeni Yer Bulundu - ÖZEL -
Rize’de Çaykur’a ait taşınacak olan çay paketleme fabrikasına yeni yer bulundu. İşte ayrıntılar:

Çaykur’a ait Rize’deki Çay Paketleme Fabrikası’nın bulunduğu alanın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilmesinin ardından paketleme fabrikasının taşınacak olduğundan Rize’de başlatılan yer arama çalışmalarında Çay Paketleme Fabrikası için en uygun yerin Adacami Mahallesi’nde Rize Belediyesi’ne ait  110 dönümlük arazi üzerindeki 41 dönümlük alanın uygun olacağı iddia edildi.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, olay53’e yaptığı özel açıklamada, “Adacami Mahallesi’ndeki Rize Belediyesi’ne ait olan atıl durumdaki 41 dönümlük arazi Çay Paketleme Fabrikası için en uygun yerdir.” dedi.

mustafa-mavi.20130209212907.jpgRize’nin ve Çaykur’un menfaatleri çerçevesinde Rize’de paketleme fabrikası için en uygun yer arayışlarında bulunduklarını ifade eden Mavi, bu aşamada yaptıkları çalışmanın sonucunda çay paketlemesi için en uygun arazinin Adacami Mahallesi’ndeki Rize Belediyesi’ne ait 110 dönümlük arazi üzerinde atıl durumda bulunan 41 dönümlük arazi olduğunu savunarak şöyle devam etti: Burası tamamen Rize Belediyesi’ne ait olduğundan ne bir kamulaştırma ne bir istimlak gerektiriyor. Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda bize, ‘Çaykur’un Rize ve bölge için önemli bir kurum olduğundan Çaykur’un bu alanı istemesi halinde yapılacak protokolle bu alan çay paketleme fabrikası yapılmak kaydıyla Çaykur’a devredilebilir.’ görüşünde bulundular. Bizde bu projemizi Rize’deki muhtarlar ile STK’larla görüştük ve ortak karar olarak Çaykur’un ve Rize’nin menfaatleri göz önünde bulundurularak bu alanın çay paketleme fabrikası için en uygun alan olduğu görüşünde birleştik. Çay paketleme fabrikası için en az 30 dönümlük bir alan gerekli. Rize’de paketleme fabrikası yapılması için bazı yerlerin isimleri geçiyor. Ancak bu alanlar hem 30 dönümün altında hem de karayolu trafiği ile şehrin görünümünü bozacak şekilde yerler olduğu gibi ileriye dönük rantabl değil. Oysaki bizim bahsettiğimiz alan hem şehrin görünümünü bozmayacak hemde karayolu trafiğini zor durumda bırakmayacaktır. Zira Karayolu Genel Müdürlüğü tarafından Engindere Mahallesi ile çay paketleme fabrikası yapılması istenen yol güzergahı üzerinde Bölünmüş Yol Projesi onaylanmış olup iki gidiş iki dönüşten oluşacak bu yol sayesinde trafikte de hiçbir sıkışma söz konusu olmayacak.

İşte Mavi’nin çay paketlemesi fabrikasının en uygun yer olacağı iddiasında bulunduğu alana ait kroki ve görüntüler:

cay-paketleme-fabrikasi-yeri-1.jpg

cay-paketleme-fabrikasi-yeri-7.jpg

cay-paketleme-fabrikasi-yeri-3.jpg

cay-paketleme-fabrikasi-yeri-4.jpg

olay53 - ÖZEL -