Rize’de Çay Üreticisine Gübre Diye Mermer Tozu Satan TAHAP Başkanı Sarıoğlu: O da Gübre

Rize’de Çay Üreticisine Gübre Diye Mermer Tozu Satan TAHAP Başkanı Sarıoğlu: O da Gübre
Rize’de çay üreticisine gübre yerine mermer tozu satmaya çalışan TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu, 'O da bir gübre' diyerek kendini savundu.

Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) Rize İl Temsilciliği aracılığıyla tonu 6 bin 900 TL’den Rize'de çay üreticilerine ucuz gübre satış yapılacağı duyuruldu. Üreticiler ucuz gübreden satın alabilmek için kuyruk oluşturdu. Ancak Ardeşen ilçesinde satışı yapılan gübrenin mermer tozu olduğu ortaya çıkınca TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu, 'O da bir gübre. Ama farklı bir alanda kullanılan gübre' sözleriyle kendini savundu.

Sarıoğlu: CHP Zihniyeti, CHPK Zihniyeti Bu Memlekette Bir Şeyin Olmasını İstemiyor

Sarıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Gübre, gübre, gübre, gübre, gübre. Dedik biz gübrede de bu milleti diz çöktürmeyeceğiz. Ve ilk dağıtımı dedik, çay gübresi yapılsın. Acele ediyorlar zaman geçiyor. Dün Rize’deydik, malumunuz. Çok güzel reklamımızı yaptılar. Önce bir kere hepsine teşekkür edeyim. Sağolsunlar varolsunlar. 100 milyon dolar versen, bu reklamı kimse yapamaz. Yalnız, yanlış yerde sabahladı herkes. Biz dersimize iyi çalıştık. Benim geri vitesim olmaz diye, ben defalarca söyledim bugüne kadar.

Tekirdağ Malkara’dan çıkış yapılacaktı gübreler. Gold gübre. Firma sahibi esasında ana ithalatçılardan bir tanesi bu. Hammadde veriyor aynı zamanda. URB Tarım, bizim adımıza bu anlaşmayı yaptı onlarla. Biz tabi Rize'de ziyaretlerimizi yaptık. Gübre dağıtımına geldiğimizde, ben iner inmez canlı yayın yapıldı orada. Baktım araçlarda, torbalarda etiket yok, baskılı torba değil. Ben hemen orada anında telefon trafiğiyle, çıktım kamuoyu karşısına. Biz bu işin ticaretini yapmıyoruz. Bizim burada amacımız 9 lira, 10 lira, 12 liraya kadar vadeli satılan ürünü nakliye dahil 6 bin 900 liraya vermek. Aradaki farkı hesaplayın minimum 3 bin lira. Yine biz o takastan verdiğimiz üre gübreyle oradaki insanları, üreten yürekleri güldürmenin, üretimin artmasının peşindeyiz. Biz etiketi olmayan, GTS’si üzerinde olmayan ürünü ne üyelerimize dağıtırız, ne alırız, kabul etmeyiz. Bir iki gün içerisinde adam gibi tüm her şeyi net mevzuata uygun bir şekilde ilçelerinize kadar bunları dağıtacağız dedik ve ben ayrıldım.

Yalnız orada bir araç yanaştı iki bayan indi geldi birde çıkmış orada utanmadan konuşuyor bir tanesi. Bir tane de beyefendi geldi. ‘Bu gübre değil’ dedi. Şimdi onun yarın gübre olup olmadığının analizini onlara hediye edeceğim ben. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bir kere CHP zihniyeti, CHPK zihniyeti bu zihniyet memlekette bir şeyin olmasını istemiyor. Yani ABD’den demokrasi isteyecekler, Avrupa Birliğinden demokrasi isteyecekler, müdahale isteyecekler, ABD’den elçilere 6’lı toplantı sonrasında gidip brifing verecekler, şunu bunu götürecekler, ondan sonra orada yapılan iyi bir şeyi şimdi biz orada indirsek, versek, para alsak bu gerçek büyük bir rezalet ve kabul edilemez. Biz kabul etmemişiz, bizim ürünümüz değil, biz tezgahın arka planını biliyoruz.

Vay efendim, mermer tozu. Mermer tozu mu ne tozu, yarın herkes görecek. Biz eminiz ne olduğunu biliyoruz. O da gübre. Ama farklı bir alanda kullanılan gübre. Ne yazık ki bu ülkedeki en büyük sorun, denetimsizlik sorunu. Tamam mı? Bu ülkede belki adam, çaycıya da veriyor, kendi yüklendiği yerde, onu biz bilemeyiz. Ben onu bilemem. Ama yaptıkları şu, üzerine etiket basıp basıp veriyorlar. Biz onu da kabul etmedik, kabul edebilirdik de kimse de bir şey diyemezdi bize. Biz baskılı torba GTS gübre takip sistemi kesinlikle analiz içerikleri üzerinde olacak şartını zaten sözleşmemizde koymuştuk. Dolayısıyla ben bunu 2. CHP vakası diyorum. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Çok güzel reklam ediyorlar, etmeye devam etsinler.”