Rize'de Cevabını Bekleyen Soru! RTEÜ'de Yeni Rektör Kim Olacak?

Rize'de Cevabını Bekleyen Soru! RTEÜ'de Yeni Rektör Kim Olacak?
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’de Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın Haziran ayında görevinin sona erecek olması nedeniyle yeni rektörün kim olacağı sorusu gündemdeki yerini koruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) önerdiği adaylar arasından 13 Haziran 2018 tarihi itibariyle 2. kez Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'ye rektör atanan Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın 4 yıllık görev süresi 2022 yılı Haziran ayı içerisinde sona erecek. Rektör Karaman’ın görev süresinin sona erecek olması dolayısıyla yeni rektörüm kim olacağı da merakla bekleniyor.

RTEÜ’de potansiyel rektör adayları olarak mevcut Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı (BİDEP) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Bilgin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Yılmaz ve Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Üniversiteye bağlı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzun yıllar Başhekimlik görevinde bulunan Prof. Dr. Hasan Türüt ve RTEÜ’de rektör yardımcılığı başta olmak üzere uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunan YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Osman Karamustafa yer alırken, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkerim Kar ve Marmara Üniversitesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın da ismi rektör adayları arasında geçiyor.

Yeni rektörün RTEÜ’de aktif görev yapan ve Rize’de ikamet eden biri mi olacağı yoksa il dışında görev yapan bir Rizeli mi olacağını zaman gösterecek ancak yeni rektörün Rize ve üniversite dışından atanması halinde Rize kamuoyunun bu konuda nasıl bir tepki vereceği yada bunu nasıl değerlendireceğini de yine zaman gösterecek.

Öte yandan Rize Üniversitesi olarak kurulan daha sonra ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) olarak ismi değiştirilen üniversitenin kuruluşunda, rektör atanıncaya kadar Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen’in görevde bulunduğu RTEÜ’de Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Prof. Dr. Arif Yılmaz ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman’dan sonra 5. rektörün kim olacağı sorusunun cevabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak atama ile belli olacak.

rteu-rektor-adaylari.jpg