Rize'de "Ceza Muhakemesi ve İstinaf" Sempozyumu Düzenlendi

Rize'de "Ceza Muhakemesi ve İstinaf" Sempozyumu Düzenlendi
Rize'de "Ceza Muhakemesi ve İstinaf" konulu sempozyum düzenlendi.

Rize Baro Başkanlığı tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki sempozyuma Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Kantık, Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ile avukatlar katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Mehmet Çırakoğlu, yargının savunma ayağı olan avukatların önceliğinin meslek etiğine uygun davranmak olduğunu belirtti.

Çırakoğlu, meslek etiği denilen ilkeleri, hukuktan ayrılmamak, hakkın yanında olmak, insan odaklı çalışmak, hukukun üstünlüğünü şahsi çıkarların üzerinde tutmak, mesleğe ve meslektaşa saygılı olmak, işine ve en başta kendisine özen göstermek olarak sıraladı.

mehmet-cirakoglu-(2).jpg

Avukatların hakkın, hukukun yanında olanlar olarak 'ben" demeden "biz" diyebilmesi gerektiğini ifade eden Çırakoğlu, şöyle devam etti: "Hangi saikle ortaya çıkmış olursa olsun mesleki çıkarları, çatışmayı bir kenara bırakarak mesleğimize ve güçlü olmak için oluşturulmuş meslek kuruluşlarımıza sahip çıkmalıyız. Değerli büyüklerimizin de belirttiği gibi 'Bir olalım, diri olalım, iri olalım.' Avukatlık, yargıçlık, savcılık, adalet çalışanı gibi kamusal hizmetleri ifa edenler mesleki yönden yeterli olmak zorundadırlar. Bunun başka ölçüsü ve kriteri de iyi insan olmak, ahlaklı olmak ve eğitimli olmaktır. Bir insan özellikle de hukukçu kendini yenilemeli, eğitmeli ve geliştirmelidir. Yenilenen yasal düzenlemeler karşısında bilgilenmeli ve bunu mesleğinde doğru kullanabilmelidir."

rizede-ceza-muhakemesi-ve-istinaf-konulu-sempozyum-duzenlendi-(2)-001.jpg

Rize Barosu olarak bu yönde adımların atıldığına değinen Çırakoğlu ,"Gerek eğitim gerekse birlik ve beraberliği sağlayacağına inandığımız çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız adaletin inşa edilmesinde birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele vermektir. Bu temelde eğitim faaliyetleri düzenleme gereğini duyuyoruz." diye konuştu.

mehmet-cirakoglu-(1).jpg

Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Alşahin ile Yrd. Doç. Dr. Kerim Çakır hukukçulara "Ceza Muhakemesi ve İstinaf" konusunda sunum yaptı.

rizede-ceza-muhakemesi-ve-istinaf-konulu-sempozyum-duzenlendi-(3).jpgrizede-ceza-muhakemesi-ve-istinaf-konulu-sempozyum-duzenlendi-(4).jpgrizede-ceza-muhakemesi-ve-istinaf-konulu-sempozyum-duzenlendi-(1).jpg