Rize'de CHP'nin 'Adalet' Yürüyüşünde Gerginlik

Rize'de CHP'nin 'Adalet' Yürüyüşünde Gerginlik
CHP Rize İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ‘Adalet’ yürüyüşüne destek amacıyla ilçelerde yürüyüşlere başladı. Ardeşen ve Pazar yürüyüşleri sorunsuz geçerken, Çayeli’nde tepkiyle karşılaştılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ‘Adalet’ yürüyüşüne destek amacıyla CHP Rize İl Başkanlığı tarafından dün Rize'nin Ardeşen, Pazar ve Çayeli ilçelerinde Adalet yürüyüşü yapıldı. Ardeşen ve Pazar’daki yürüyüşler sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Çayeli’ndeki yürüyüş sırasında vatandaşlar, CHP'lilere tepki gösterdi, gruba saldırmak isteyenleri polis ekipleri engelledi.

CHP Rize İl Başkanlığı ise yürüyüşlerle ilgili yaptığı açıklamada, Çayeli’nde yaşanan olaylar nedeniyle Kalkandere, İyidere, Derepazarı ilçe yürüyüşlerinin ileriki bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

CHP RİZE İL BAŞKANLIĞI "İLÇE ADALET YÜRÜYÜŞLERİ " AÇIKLAMASI

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: CHP Rize İl Başkanlığı olarak İlçelerde planlamış olduğumuz ADALET YÜRÜYÜŞLERİ' nin 1.etabını Ardeşen,Pazar ve Çayeli ilçe yürüyüşlerini yaparak tamamladık.
ARDEŞEN İlçemizde çok yoğun yağış olmasına rağmen kalabalık bir kitle ile yürüyerek Kaymakamlık önünde basın açıklamamızı gerçekleştirdik.
PAZAR İlçemizde, ilçe girişinde toplanarak kalabalık bir kitle ile yürüyüşümüze başlayıp Meydan Parkında yaptığımız basın açıklaması ile yürüyüşümüzü tamamladık.
ÇAYELİ İlçemizde İlçe Binası önünde toplanarak yürüyüşe geçildi. Yol boyunca vatandaşların ve geçen arabaların destekleriyle karşılaşıldı. Fakat bu arada başlangıçta bir kişi ,sonrasında iki kişininde ilavesiyle yürüyüş kortejimize karşı sözlü tacizler başladı. Yapılan sözlü saldırılara "ADALET, ADALET, ADALET" sloganı ve alkışlarla yanıt verildi. Bir iki sözlü sataşma ile yürüyüşten vaz geçeceğimizi düşünenler biz yürüyüşe devam ettikçe saldırganlıklarını artırdılar..Fakat biz her şeye rağmen BASIN AÇIKLAMAMIZI "ADALET, ADALET, ADALET" sloganları eşliğinde gerçekleştirdik. Basın açıklaması sırasında biriken kalabalık gene aynı kişilerin ve onlara 1-2 kişinin daha eklenmesiyle fiili saldırı girişiminde bulundular. Fakat emniyet güçlerinin zamanında müdahalesi ile buna fırsat bulamadılar..10 dakikalık bir beklemenin ardından alandan ayrıldık. Basın açıklamamıza tepki gösteren az sayıda insanın yanında ,basın açıklamamıza tepki gösterenlere tepki gösterenlerin sayısının daha çok olduğunu gördük.
Bugün (dün) yaşanan gerilimin bir ön provakasyon olduğunu düşünerek yarın (bugün) gerçekleştireceğimiz Kalkandere, İyidere, Derepazarı yürüyüşlerini önümüzdeki günlere erteledik...
Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Rize'nin her yerinde de vatandaşlarımızla birlikte ADALET ÇAĞRIMIZI yüksek sesle söyleyeceğiz. Bu çağrı kimseye karşı olmak değildir. Bu ÇAĞRI ADALETTEN YANA OLMAK, ADALETİN HERKESE EŞİT VE ADİL OLARAK UYGULANMASI ÇAĞRISIDIR..Bu çağrı YAŞAMSALDIR.YAŞAMI SAVUNMAKTIR.BİRLİKTE YAŞAMAYI SAVUNMAKTIR..
Bu çağrı İNSANLIK ÇAĞRISIDIR.. Bu nedenle bizler bu çağrımızı HER ZAMAN YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ.
Bu çağrımızla ilgili etkinliklerimiz devam edecektir..