Rize’de Çin Seddi'ni Andıran Viyadük Kaldırılıyor mu? İl Başkanı Alim’den Yeni Vizyon Projeler Açıklaması

Rize’de Çin Seddi'ni Andıran Viyadük Kaldırılıyor mu? İl Başkanı Alim’den Yeni Vizyon Projeler Açıklaması
Rize’de vatandaşlarla deniz arasında bir engel oluşturan ve vatandaşlar tarafından Çin Seddi olarak adlandırıldığından kaldırılması talep edilen Karadeniz Sahil Yolu-Menderes Bulvarındaki viyadük kaldırılarak dağın arkasına mı atılacak?

Rize’de vatandaşların sahile ve denize ulaşımını zorlaştırdığından Çin Seddi olarak adlandırılan Karadeniz Sahil Yolu-Menderes Bulvarındaki viyadüğün kaldırılmasının ve Güney Çevre Yolu arkasına dağ kısmına alınmasının söz konusu olduğu öğrenildi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, düzenlediği basın toplantısında yeni vizyon projeleri olduğunu açıkladı. Vizyon projeleri hakkında ser verip sır vermeyen İl Başkan Alim, yeni projelerin Rize’de yaşayan herkesle farklı siyasi görüşten olan bütün herkesi heyecanlandıracağını ve şehrin çehresini değiştirecek bambaşka bir Rize oluşturacaklarını kaydederek zamanı geldiğinde bu projeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

KARADENİZ SAHİL YOLU GÜNEY ÇEVRE YOLUNUN ARKASINA MI ATILACAK?

İl Başkanı Alim’in yeni vizyon projelerinin kentte büyük heyecan yaratacağı ve bambaşka bir Rize oluşturacağını açıklamasının ardından bu projeler arasında Karadeniz Sahil Yolu-Menderes Bulvarı viyadüğünün yıkılarak Karadeniz Sahil Yolunun viyadük ve tünellerle Güney Çevre Yolu arkasına dağın arka bölümüne alınması projesinin de yer alması bekleniyor.

İl Başkanı Alim, Ak Parti’nin Rize’de vizyon projelerinin ya tamamlandığı yada devam ettirildiğinden yeni vizyon projelerinin olup olmadığı yönündeki soruyu da cevaplandırdı.

Alim, “Bizim bir projemiz bittiği zaman hemen bir sonraki projeyi konuşmaya başlarız. Bizde projeler konuşur. Hakikaten, projeleri ortaya koydukça böyle motive oluyoruz. Birbirimizi heyecanlandırıyoruz. O projelerin tamamlandığını görmek bizi motive ediyor. Hemşehrilerimizin ortaya koymuş olduğumuz hizmetlerden istifade ettiğini görmek bizi hakikaten heyecanlandırıyor. Ama biz muhalefet partileri gibi ağzımıza geleni hemen konuşalım tarzı bir anlayış içinde olamayız. Az önce ifade ettim AK Parti bir şey söylediğinde o tamamdır. Hemen satın alınır yapılacaktır diye beklenti içerisine girilir. Buradan devamındaki projelerimizi söylersem inanıyorum ki siz çok heyecanlanırsınız. Siz, farklı siyasi görüşten olan bütün herkesi heyecanlandıracak bambaşka projelerimiz var ama söylediğim gibi şimdi bunları söylediğimizde hemen satın alınıp aa yapılmadı, edilmedi, başlanmadı gibi söylemler ortaya çıkar. Şehrimizin çehresini değiştirecek yeni bambaşka projelerimiz var bundan emin olun. Belki bunları birkaç toplantı sonra ifade edebiliriz ama ortaya koyacağımız yeni projeler bambaşka.” dedi.

RİZE, GÖZLERİNİ KAPATIP ZİHNİNDE CANLANDIRILABİLECEK KADAR MÜKEMMEL BİR ŞEHİR OLACAK

Cevabının devamında Gündem Rize toplantılarını yeniden başlatacaklarını kaydeden İl başkanı Alim, “10 numara projeler 2023 vizyonumuzdu. Bizim bir projeyi ortaya koyarken bu davayı sahiplenenlerin devamında üstlenecekleri görevleri de ortaya koyuyoruz. Biliyorsunuz pandemiden önce bizim Gündem Rize toplantılarımız vardı. Şehrin anayasası diye 6 kez yapmıştık. Hatta bu toplantılar yapılır bırakılır denilmişti. Yok dedik sekreteryası hepsi var devam edeceğiz dedik. Ancak pandemi nedeniyle bırakmak zorunda kalmıştık. İnşallah bunu başlatıyoruz yine. Mart ayında falan aynı konsepte bunu devam ettireceğiz. Bizim gayemiz şu: Ben dedim oldu bitti mantığıyla değil ortak aklı ortaya koyarak istişareler neticesinde ilimizin temel ihtiyaçlarını önceleyecek şekilde ve hemşehrilerimizin yaşam standartını yükseltecek şekilde, bu ilde bu şehirde yaşarken keyif alıyorum şöyle gözlerimi kapadığımda dahi muazzam bir yaşanabilecek kent zihnimde canlanıyor dedirteceğimiz projelerimiz var. Bunu asla umut tacirliği olarak belirli bir hedefe yönelik olarak söylediğimi asla düşünmeyin. Böyle bir gayemiz, derdimiz hiçbir zaman olmamıştır. Bu şehirde yaşayan bizler ve hemşehrilerimize kendi çocuklarımıza ve torunlarımıza da miras bırakabileceğimiz ve onların da bu hizmetleri gördüğü zaman hizmetlerden projelerden bahsediyorum Allah nasip ederse bunları da göreceğiz.” diye konuştu.

Yakamoz Restaurant'ta düzenlenen toplantıya İl Başkan Yardımcıları Tanıtım ve Medya Başkanı Reşit Hapeloğlu, Dış İlişkiler Başkanı Kamil Bakır, Sosyal Politikalar Başkanı Reşit Karavin, Yerel Yönetimler Başkanı Fatih Mehmet Köse, İl Genel Sekreteri Elif Küçükmustafa ile İl Yönetim Kurul Üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Hamza Meral de katıldı.

hamza-meral-ishak-alim-ve-resit-hapeloglu-001.jpghamza-meral-ishak-alim-resit-hapeloglu-1.jpg