Rize'de Çocuk Acil Servisinde Yangın

Rize'de Çocuk Acil Servisinde Yangın
Rize Devlet Hastanesi binasında bulunan “Çocuk Acil Servisindeki” bir elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle çocuk acil servisi geçici olarak kapatılırken, çocuk acil hizmeti hastanenin acil servisinde hizmet vermeye başladı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Rize Devlet Hastanesinde hizmet veren Çocuk Acil Servisinde elektrik panosundan kaynaklı küçük çaplı yangın meydana geldi. Yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın sebebiyle duman altında kalan çocuk acil servisindeki hastalar, hastanenin başka bölümlerine nakledildi. Çocuk acil servisinde yangının neden olduğu hasar giderilinceye kadar bu bölüm geçici olarak kapatıldı ve çocuk acil hizmeti hastanenin acil servisinde hizmet vermeye başladı.

rizede-hastanede-yangin-(1)-001.jpgrizede-hastanede-yangin-(2).jpg

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneler Birliğinden Sorumlu Başkan Yrd. Doç. Dr. Gökhan Demiral, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 23.00 sularında, Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olan ve Devlet Hastanesi içerisinde hizmet veren çocuk acil kısmında bulunan elektrik panosunda yangın çıktığını belirterek, yangının hastane personeli ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındığını söyledi.

gokhan-demiral-003.jpg

Hastanede çocuk ve erişkin acil kısmında hiçbir sorun kalmadığını ifade eden Demiral, "Yataklı servis kısmında yatan çocuklarımızın güvenliği sağlandı. Gerekli havalandırma yapıldı. Duman sebebiyle oluşan sıkıntı giderildi. Gönül rahatlığı ile hastanemizde sıkıntı olmadığını ifade ediyoruz. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı belirtildi ama güvenlik güçlerinin tahkikatı devam ediyor. Yeni yılda böyle bir olay yaşadığımız için üzgünüz. Olumsuz bir durumun olmaması tek tesellimiz." dedi.

Gökhan Demiral, kısa süreli bir aksamanın ardından çocuk servisinin başka bir odada hizmet vermeye devam ettiğini kaydederek, hizmette bir aksama olmadığını da sözlerine ekledi.

rizede-hastanede-yangin-1.jpg

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi: "İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Acil Servisimizde elektrik panosundan kaynaklı küçük çaplı bir yangın olayı yaşanmıştır.

Bu akşam 22.45 sularında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak hizmet sunan ve Rize Devlet Hastanesi binasında bulunan “Çocuk Acil Servisindeki” bir elektrik panosunda yangın hadisesi gerçekleşmiştir. Hastane personeli ve Rize Belediyesine bağlı İftaiye ekiplerince yapılan yangın söndürme müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınmış olup, İtfaiye ekiplerinin ilk tespitinde olayın kısa devre kaynaklı olabileceği belirtilmiştir.

Gerek Çocuk Acil gerekse de üst katında yer alan Çocuk Servisinde duman maruziyeti sebebiyle 1 saatlik havalandırma işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu süre zarfında hastalarımızın hastane içerisinde tedavileri aksatılmadan sürdürülmüştür.

Şu an itibariyle Çocuk Acil hizmet sunumu Rize Devlet Hastanesi acil kısmında yürütülmektedir. Çocuk servisindeki hasta takipleri de sorunsuz sürdürülmektedir. Çocuk acil servisinde gerçekleştirilecek olan hasar iyileştirme çalışmaları ivedi olarak başlatılıp, tamamlanacaktır.

Olayla ilgili gerekli soruşturma işlemleri başlatılmış olup, bu üzücü hasidenin kısa sürede kontrol altına alınmasında emeği olan ve sağlık hizmetinin aksatılmadan sürdürülmesi sağlayan hastanemiz çalışanlarına ve İtfaiye ekiplerimize teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

rizede-hastanede-yangin-3.jpg

rizede-hastanede-yangin-1-001.jpg

rizede-hastanede-yangin.jpg